Hot topics

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

1/2

U vašem telu boravi vaš duh, a životna energija koju prepoznajemo kao volju, optimizam, mentalnu stabilnost i snagu duha, pokreće vaše fizičko telo. Krv i meso neraskidivo su povezani sa suptilnim energijama i čije jedinstvo, prožimaju se i razmenjuju međusobni uticaj. Da biste održali svoje psihičko zdravlje, stabilnost i snagu, potrebno vam je, pored ostalog i da budete fizički aktivni, da se krećete, važbate, bavite sportom. Stručnjaci tvrde da su ovo najbolji sportovi za održavanje mentalne kondicije – a svakako će vam zategnuti mišiće i poboljšati formu.

Trčanje

Poboljšava koordinaciju pokreta, a ako odaberete neki neravan teren sa preprekama, to još više angažuje vaš mozak. Birajte različite staze i terene, to će dodatno delovati stimulativno na vaš mentalni sklop.

Plivanje

Ovo je rekreacija u kojoj se mnogo uživa – osećaj telesne lakoće u vodi, opušta vas i fizički i psihički, svaki pokret je lagan, a pritom aktivira neku grupu mišića. Pored toga, oni koji se bave energijama tvrde da voda najbolje odnosi negativnu energiju i oslobađa stresa. Ako vam treba aktivno opuštanje i kretanje koje je istovremeno pravi užitak, plivanje je apsolutno najbolji izbor.

mentalno zdravlje Najbolje fizičke aktivnosti za tvoje mentalno zdravlje

Vožnja rolera

Roleri zahtevaju ravnotežu, snagu, motoriku i traže punu pažnju i angažovanje – ovde nema opuštanja. To će vas uključiti u doživljaj sadašnjeg trenutka na sto puta većem nivou od onog koji poznajete, a poboljšaće i vašu percepciju, odnosno, sposobnost za uočavanje detalja.

Šetnja i brzo hodanje

Ovo je prijatno i omogućava vam da se rasteretite, možete da slušate muziku, ili da razgovarate, ako šetate i hodate u društvu. Ne angažuje mozak nešto posebno, zato što smo genetski programirani za ove pokrete, pa se zato preporučuje šetanje i hodanje novim stazama, u različitim ambijentima. Za kondiciju je super – nije tako zahtevno kao trčanje, a sasvim dovoljno aktivira mišiće.

Editors choice