Hot topics

Reci NE kompromisima: Ovo su neki koje definitivno ne bi trebalo da praviš

7 saveta kako da pobediš infekcije na prirodan način i bez upotrebe antibiotika

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Tvoj beauty vodič kroz najbolje tissue maske za lice

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega

Najlepša destinacija koju još uvek možeš posetiti ovog leta (ali i jeseni)!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

1/2

U vašem telu boravi vaš duh, a životna energija koju prepoznajemo kao volju, optimizam, mentalnu stabilnost i snagu duha, pokreće vaše fizičko telo. Krv i meso neraskidivo su povezani sa suptilnim energijama i čije jedinstvo, prožimaju se i razmenjuju međusobni uticaj. Da biste održali svoje psihičko zdravlje, stabilnost i snagu, potrebno vam je, pored ostalog i da budete fizički aktivni, da se krećete, važbate, bavite sportom. Stručnjaci tvrde da su ovo najbolji sportovi za održavanje mentalne kondicije – a svakako će vam zategnuti mišiće i poboljšati formu.

Trčanje

Poboljšava koordinaciju pokreta, a ako odaberete neki neravan teren sa preprekama, to još više angažuje vaš mozak. Birajte različite staze i terene, to će dodatno delovati stimulativno na vaš mentalni sklop.

Plivanje

Ovo je rekreacija u kojoj se mnogo uživa – osećaj telesne lakoće u vodi, opušta vas i fizički i psihički, svaki pokret je lagan, a pritom aktivira neku grupu mišića. Pored toga, oni koji se bave energijama tvrde da voda najbolje odnosi negativnu energiju i oslobađa stresa. Ako vam treba aktivno opuštanje i kretanje koje je istovremeno pravi užitak, plivanje je apsolutno najbolji izbor.

mentalno zdravlje Najbolje fizičke aktivnosti za tvoje mentalno zdravlje

Vožnja rolera

Roleri zahtevaju ravnotežu, snagu, motoriku i traže punu pažnju i angažovanje – ovde nema opuštanja. To će vas uključiti u doživljaj sadašnjeg trenutka na sto puta većem nivou od onog koji poznajete, a poboljšaće i vašu percepciju, odnosno, sposobnost za uočavanje detalja.

Šetnja i brzo hodanje

Ovo je prijatno i omogućava vam da se rasteretite, možete da slušate muziku, ili da razgovarate, ako šetate i hodate u društvu. Ne angažuje mozak nešto posebno, zato što smo genetski programirani za ove pokrete, pa se zato preporučuje šetanje i hodanje novim stazama, u različitim ambijentima. Za kondiciju je super – nije tako zahtevno kao trčanje, a sasvim dovoljno aktivira mišiće.

Editors choice