Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

Kako se “radi” ljubav prema sebi u 2020?

Sa liste (neispunjenih) odluka: 5 saveta kako da uspešno dođeš do željene figure

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Fantastic Women – Surreal Worlds From Meret Oppenheim to Frida Kahlo u Louisiana Muzeju moderne umetnosti u Kopenhagenu: 18. jun – 27. septembar 2020.

Ženske pionirke u nadrealizmu napravile su značajan uticaj na ovaj pokret, ali kao što je to uglavnom slučaj u istoriji mnogi ženski nadrealtistički poduhvati i prikazivanja stavljenja su u drugi plan u korist muškarcima. Muzej moderne umetnosti u Kopenhagenu ide ka tome da tu grešku anulira. Izložba će obuhvatiti 250 slika, crteža, fotografija i filma kreiranih od strane 30 umetnica iz Amerike, Meksika i Evrope. Neke od značajnih imena su Frida Kahlo, Louise Bourgeois i Meret Oppenheim. Biće istražen pojedinačni doprinos pokretu svake umetnice, kao i sveobuhvatne teme i ideje koje ih povezuju.

Kimono: Kyoto to Catwalk u Victoria & Albert Muzeju, London: 20. februar 2020.

Ove godine u V&A Muzeju održaće se izložba koja će nas provesti kroz istraživanje tradicionalnog japanskog predmeta – kimona – od 1660. do danas. Ove duge odore u obliku slova T, sa širokim rukavima, nalik na krila, predstavljaju određenu vrstu običaja koje se razlikuje u zavisnosti od perioda, prilike u kojoj se nosi, ili samog nosioca. Muzej će kimono predstaviti kao dominantnu odeću koja stalno evoluira, otkrivajući njen društveni i istorijski značaj u Japanu i šire i ukazaće nam na bezbroj izuzetnih primera.

Andy Warhol u Tate Modern Muzeju, London: 12. mart – 6. septembar 2020.

Značaj i popularnost Andyja Warhola nikad ne prestaju, što potvrđuje i predstojeća retrosektiva njegovih dela u Tate Muzeju u Londonu. Njegov rad je osvežavajuće zabavan i ne možemo da ga se zasitimo. Izložba će prikazati sve aspekte njegovog pop art rada, a posetioci ce moći da uživaju u njegovoj neobičnoj instalaciji srebrnih letećih oblaka, kao i u mnogim drugim. Warholovi favoriti, odnosno Merlinke i konzerva Campbell supe, biće postavljeni zajedno sa značajnim i manje viđenim delima, obuhvatajući 25 fotografija iz njegove čuvene serije slika Ladies and Gentlemen, potreti Afroamerikanaca, latino drag kraljica i transrodnih žena.

Prada: Front and Back u Muzeju dizajna, London: septembar 2020.

Na jesen u Muzeju dizajna u Londonu ćemo moći da vidimo izložbu koja je posvećena Pradi i nosiće naziv Prada: Front and Back. Ova izložba ima za cilj da istraži sve aspekte Prada sveta, od samog dizajna do kreativne i industrijske infrastrukture na kojoj je izgrađena italijanska modna kuća. Proučavanjem jedinstvenog kreativnog procesa, nadahnuća, saradnji i svega između, ova izložba će nam pokazati na koji način je Prada promenila način na koji se ljudi oblače i kako je promenila luksuz.

Naslovna fotografija: instagram.com/abramovicperformance

Miona

Editors choice