Jacquemus

Zbog izolacije i socijalne distance, brendovi su morali da budu kreativni kada je reč o fotografisanju njihovih kampanja, naravno, ukoliko su želeli da izađu na tržište sa nečim novim. Jacquemus je verovatno najbolje odgovorio na izazov – Pierre-Ange Carlotti je kampanju fotografisao uz pomoć FaceTime-a, a rezultat su neobične, ali lične, intimne fotografije nastale u prijatnoj atmosferi domova modela koji su krasili kampanju – Belle Hadid i Stevea Lacyja. Ova kampanja će definitivno biti upamćena baš zato što će poslužiti kao podsetnik na ova čudna vremena i situaciju koju proživljavamo.

Stella McCartney

Ovo nije klasična kampanja – pre je serija fotografija koja je takođe nastala inspirisana izolacijom. Na fotografijama vidimo supermodela Helenu Christensen, njenog sina Luciena Reedusa i prijateljicu Elizabeth Bird Acevedo u novoj kolekciji koju potpisuje Stella McCartney, a snimanje je održano u prirodi koja okružuje njen dom u SAD-u.

Loewe

Kreativni direktor brenda Jonathan Anderson potpuno je svestan trenutne situacije te i sam ističe da ovo verovatno nije idealan trenutak za plasiranje novih stvari na tržište, ali, takođe je smatrao da bi nas njegova nova kampanja mogla oraspoložiti budući da obiluje veselim bojama i pozitivnom energijom koju cela ekipa nosi sa snimanja. Još jedna pozitivna stvar u vezi sa lansiranjem ove kampanje je i njen humanitarni karakter, budući da se od svakog prodatog komada izdvaja po 40 evra kao pomoć ljudima koji su ugroženi i pogođeni pandemijom. Kampanju je fotografisala Gray Sorrenti u Nju Delhiju.

Naslovna fotografija: instagram.com/duffy_duffy

Ivana

Comments