Prijateljica mi je do skoro bila trudnica, i prva stvar koju mi je rekla kada smo se videle i kada sam saznala za srećne vesti bila je “je l’ imaš da mi preporučiš šta bih mogla da oblačim narednih devet meseci? Želim da izgledam kul i kao ja, a ne samo da izgledam kao da sam obukla džak.”

Sigurno, ukoliko ste mame ili ćete tek postati mame (čestitam), ovako nešto vam je već prošlo kroz misli. Želite da dokumentujete tih devet meseci, da kada se osvrnete na fotografije izgledate lepo, i da u toku trudnoće ne izgubite identitet sa neminovnom promenom u fizičkom izgledu. Naravno, bivajući prijatelj kakav jesam, odmah sam po instagramu krenula da tražim fashion i lifestyle blogerke, manekenke i poznate ličnosti koje su zatrudnele i otkrila kako drugarici, tako i sebi – ceo jedan novi momenat u odevanju. Nadam da će look-ovi koje ću vam u nastavku teksta predložiti biti inspirativni da pronađete svoj trudnički stil i da se tokom čitave trudnoće osećate udobno i lepo.

Savet broj jedan – ne bojte se uskih stvari

Razumem, svaka od vas sigurno želi da se oseća udobno, ali verovati da je to moguće u samo širokim stvarima – nije istina. Takođe, mnoge mlade mame misle da je jedini način da izgledaju lepo da nose komfornije stvari koje će im prekriti stomak i koje se nigde ne sužavaju ili nemaju liniju stuka.

Manekenka Tina Kunakey pokazuje nam upravo suprotno, i pokazuje da ukoliko nosite uske haljine od udobne i elastične viskoze, izgledaćete ženstveno i lepo, a komfor zaista neće biti problem. I još jedna divna stvar, vaš stomak će doći do izražaja.

Kombinezon je uvek opcija

Ukoliko vam je prijatnije da nosite pantalone nego da više meseci zaredom provodite u suknjama ili haljinama, a pantalone kakve volite trenutno nisu opcija – idealno rešenje je udoban i ležeran kombinezon, koji iznad stomaka lako možete blago da strukirate trakom ili maramom po svom izboru. Rudy Jude je poznata kao instagram kraljica komforne odeće, i naravno da je jedan od njenih glavnim trudničih autfita upravo kombinezon.

Comments