Banana i maslinovo ulje

Banana je još jedno voće koje svojim proteinima čini čuda za vašu kosu.
Za efektan tretman izblendirajte bananu tako da bude gusta smesa bez gromuljica i dodajte u nju jednu kašičicu maslinovog ulja. Smesu zatim utrljajte temeljno u kosu ali i na skalp, pa ostavite da deluje oko trideset minuta.

Jogurt

Jogurt je proizvod koji uglavnom svi imamo kod kuće, a koji, takođe, može da učini da vam kosa u letnjim mesecima bude zdravija. On u sebi sadrži zdrave masti i proteine i pomoći će da vam kosa dobije lepši sjaj i ostane hidrirana.
Za efektan tretman preporučujem da koristite grčki jogurt, koji ima veću gustinu i podobniji je za nanošenje, a možete ga kombinovati i sa medom. Nanesite na sveže opranu kosu jednu četvrtinu malog pakovanja jogurta, utrljajte dobro, stavite kapu za tuširanje i sačekajte oko tridesetak minuta. Zatim kosu temeljno isperite.

Limun i kamilica

Ukoliko se farbate u plavo ili imate pramenove, tretman sa limunom i kamilicom je prava stvar za vašu kosu. Ne samo što će blago osvežiti tonove boje, ovaj tretman će i nahraniti oštećene i obojene krajeve.
Za efektan tretman nakon pranja, vlažnu i čistu kosu dodatno isperite bokalom hladnog čaja od kamilice sa isceđenim limunom i ostavite da odstoji oko pet minuta, a zatim isperite čistom vodom.

Naslovna fotografija: instagram.com/matildadjerf

Jovana

Comments