A Nightmare On Elm Street (1984)

Iako nam danas možda ne deluje toliko strašno, ovaj horor je zapravo jedan od najuticajnijih filmova ikada snimljenih. Radnja filma prati tinejdžere koje noću, u snovima, posećuje strašni ubica te je jedno pravilo koje treba da slede to da – ne smeju da zaspe. Bonus poene ovaj film dobija i zbog toga što je reč o prvoj ulozi Johnnyja Deppa!

The Breakfast Club (1985)

Odličan film Johna Hughesa prati petoro tinejdžera iz različitih školskih klika (Emilio Estevez, Anthony Michael Hall, Judd Nelson, Molly Ringwald i Ally Sheedy) koji provode jednu subotu u školi, na celodnevnoj kazni. Kakve sve zgode i nezgode prave, saznaj na Netflixu!

Fast Times At Ridgemont High (1982)

Amy Heckerling je ovaj film napravila kao adaptaciju memoara Camerona Crowea koji je proveo godinu dana u srednjoj školi pretvarajući se da je tinejdžer, iako je imao 22 godine. Film uključuje baš sve stereotipne priče o srednjoj školi, a lik vredan pažnje je simpatičan surfer Jeff Spicoli, kog glumi Sean Penn.

Back To The Future (1985)

Jedan od filmova iz osamdesetih sa najvećom zaradom je upravo ovaj, a govori o Martyju McFlyju (Michael J. Fox) koji putuje kroz vreme, 30 godina u prošlost, ali tamo biva zarobljen protiv svoje volje što je dovelo do ultra zabavnih rezultata…

Naslovna fotografija: instagram.com/johnnydeppfs

Ivana

Comments