Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

U jeku Saint Laurent kolekcije jesen/zima 2020. o kojoj se još uvek priča, a koja nas je fascinirala provokativnim, smelim modelima, vraćamo se unazad i prisećamo revija za kolekcije u kojima su dominirali lateks momenti koji će ostati zabeleženi u istoriji mode.

Versace jesen/zima 1994.

Šta dobijemo kada ukrstimo lateks i najveće supermodele svih vremena? Odgovor je Versace revija za kolekciju jesen/zima 1994. Na ovoj reviji videli smo Claudiu Schiffer, Helenu Christensen, Naomi Campbell, Amber Valletta, Shalom Harlow, Christy Turlington, Lindu Evangelistu, Carlu Bruni i Kate Moss kako defiluju pistom u seksepilnim autfitima isečenim od lateksa, PVC-a i plastike – sve u raznim svetlim nijansama uključujući crvenu, ljubičastu, žutu, plavu, ružičastu i crnu. Ovaj izgled Gianni Versace nazvao je “tehno-glamurom”.

View this post on Instagram

Versace Autumn/Winter 1994

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Mugler Haute Couture jesen/zima 1995.

Na reviji visoke mode za kolekciju jesen/zima 1995 kojom je Thierry Mugler obeležio 20 godina postojanja istoimene modne kuće, primećena je proliferacija fetišističkog lateksa, pretežno u crnoj boji. Spektakularan performans Jamesa Browna i nastupi Tippi Hedren, Patty Hearst i Veruschka obeležili su ovu reviju koju je Vogue opisao kao “zastrašujuću i mučnu sliku za osvit internet doba”.

View this post on Instagram

Mugler Haute Couture Autumn/Winter 1995

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Alexander McQueen proleće/leto 1999.

Ovo je revija koja je ušla u istoriju, posebno upamćena po manekenki Shalom Harlow koja stoji na rotacionoj platformi u centru izložbenog prostora noseći belu trapez haljinu dok je dva robota prskaju crnom i žutom bojom. Sama kolekcija bila je Mekvinova najotvorenija počast Pokretu za umetnost i zanate. Najpre je u kolekciji, koja je na drugim mestima sadržala elegantne haljine od čipke i suknje od rafije, bio niz sivih komada od lateksa da meko padnu uz telo, a ne da se protežu i prijanjaju uz figuru.

View this post on Instagram

Alexander McQueen Spring/Summer 1999

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Christian Dior jesen/zima 2003.

“Bila je to hardcore romansa! Seks roboti!”, rekao je John Galliano za svoju ready-to-wear kolekciju jesen/zima za Dior 2003. godine. Svež od putovanja u Kinu i Japan, Galliano je svoje couture i ready-to-wear kolekcije stvarao sa elementima Chinoiserie i japonisma (umetnički pravci). Ali, među romantičnim vezenim svilama i vojvotkinja satenima, bilo je dovoljno lateksa: visok sjaj, crvene, ljubičaste i crne hulahopke, pencil suknje…

View this post on Instagram

Christian Dior Autumn/Winter 2003

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Christian Dior Haute Couture proleće/leto 2015.

Raf Simons, tada kreativni director modne kuće Dior, predstavio je u okviru ove kolekcije pravi modni vremeplov: od raskošnih haljina koje su nas vratile u 50-e, preko geometrijskih dezena iz 60-ih, do neobične igre materijala u 70-im. Slojevi koji su se sastojali od kombinacija plastike i peril na cvetnim dezenima dali su čitavoj kolekciji moderan, gotovo futuristički izgled, dok je posebnu pažnju privukao više nego zanimljiv izbor obuće – naime, reč je o čizmama od lateksa u bezbroj boja, koje su se uzdizale sve do bedara.

View this post on Instagram

Christian Dior Haute Couture Spring/Summer 2015

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Editors choice