Da li vam je odmah pao na pamet Strelac? Ako jeste, verovatno imate iskustva sa njegovom brutalnom iskrenošću, zbog koje često pomislite da je pripadnik ovog znaka naprosto sebičan, ili emotivno oštećen, kad mu ne pada na pamet da može da bude iskren, ali ne mora da bude brutalan? Da, Strelac je prvi na listi. Ali ne zaostaju mnogo ni Device, Lavovi, Ovnovi i Jarčevi. 

Strelac 

Ako je raspoložen, sasuće vam vrelo ugljevlje svoje iskrenosti, kroz šalu i sarkazam. Ali ako želi da vas “dozove pameti” zalediće vam kosti svojom poražavajuće logičnom iskrenošću. Strelac ne želi da vas uvredi, njemu je zaista stalo do dobrih odnosa sa ljudima i pozitivno je orijentisan u odnosu na svet oko sebe – on samo želi da vam naslika što jasniju i precizniju sliku, kako biste videli stvari iz njegove perspektive i “opametili se”. Samopouzdanje omogućava Strelcima da kažu tačno šta misle i da se pritom osećaju sasvim prijatno, kao da ne vrše operaciju na otvorenom srcu bez anestezije – dok se vi možete osećati baš tako, kao pacijent kome otvaraju grudni koš “na živo”. 

Devica 

Precizna, analitična i razborita Devica je dobro promislila, pre nego što je rešila da vam saopšti svoje mišljenje, koje vam se uopšte neće dopasti i zbog koga ćete se osećati bedno i glupavo. Ali, možete biti sigurni da vam ništa ne uvija, ne izmišlja i da vas ne laže ni na koji način, kao i da je sigurna da je od ključne važnosti da se suočite sa istinom koju ima da vam saopšti – Devica je sve to već uzela u obzir, razmotrila, analizirala, odmerila, uobličila i daje vam gotov proizvod. Pri tome, ona nudi svu svoju pomoć i podršku u neprijatnoj situaciji i neće ustuknuti ni za korak, neće vas ostaviti da sami “razbijate glavu”, sve dok ne odlučite šta ćete da radite, ili ne rešite problem. 

Comments