Dental Milošević: “Lep osmeh stvara pozitivnu sliku o vama!” (INTERVJU)

Zašto je postalo kul da tvoj party autfit zapravo bude – sportski?

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

9 stvari koje bih volela da sam znala pre nego što sam počela da trčim

Pre nego što postigneš savršen #nomakeup makeup look, ovo je potrebno tvojoj koži!

ULTRA BOOST: 4 stvari koje će ti pomoći da nastaviš da trčiš onda kada želiš da odustaneš

Prirodna nega je u modi: Evo kako da oporaviš kožu posle hladne zime!

Najvažnija stvar koju možeš (i treba!) da uradiš za svoju drugaricu

4 razloga zbog kojih je zdravo imati BFF

Želiš da vaše prijateljstvo traje zauvek? Evo šta treba da učiniš!

Kad prvi put stignu oni dani u mesecu, devojčice su veoma često zbunjene u vezi sa svim stvarima koje smeju ili možda ne smeju da rade. Da li je sigurno da idem na treninge? Zašto me boli stomak, a zašto leđa? Veoma često izbegavaju da pitaju sve što ih zanima, a to je takođe greška. Važno je razgovarati o svim tim temama i zato evo nas!

Pitanja koja devojčice o toj temi najčešće imaju, postavili smo nekome ko na njih odgovara svakog dana – prof. dr Aleksandra Stefanovića, ginekologa i saradnika Always-a.

Priče o prvom ciklusu umeju da budu pomalo zastrašujuće, jer starije devojke kažu da boli. Da li je to istina?

Neke devojke i žene zaista imaju problema – grčeve u stomaku, bolove u donjem delu leđa, promene raspoloženja ili malaksalost. Sve to jeste pomalo neprijatno, i prouzrokovano je promenama nivoa hormona u telu. Ipak, problemi se mogu rešiti na prilično jednostavne načine – pravilnom ishranom, utopljavanjem bolnih delova, a dokazano je i da devojke koje se redovno bave sportom imaju blaže simptome.

Starije žene kažu da tokom tih dana ne bi trebalo da se tuširam, trčim ili skačem. Zar zaista ne smem ništa od toga?

Nema potrebe da se tim danima ponašaš išta drugačije nego što to inače radiš. Sve je dozvoljeno – idi u školu, igraj se sa drugarima, obavezno se bavi sportom. Posebno je važno da si fizički aktivna jer je to način da očuvaš celokupno zdravlje. Ako koristiš dobre uloške nećeš ni primetiti da je bilo šta drugačije.

ALWAYS PR Text Ilustracija e1542368774974 Trikovi kako da one dane u mesecu učiniš lakšim!

Osećam se drugačije i pomalo me je sramota da neko ne primeti nešto čudno. To me baš brine, šta da radim?

Opet, važno je da koristiš dobre uloške – oni će te čuvati celog dana i pobrinuti se da niko ništa ne primeti. I, naravno, trebalo bi da ih često menjaš, svaki put kada misliš da je vreme.

Da li mogu da se tuširam? Starije žene kažu da ne bi trebalo.

Održavanje lične higijene tih dana je još važnije nego inače. Tako se sprečavaju infekcije kojima je telo tada podložnije. Zato možeš da koristiš i vlažne maramice kad god je potrebno. I, opet, menjaj uloške nekoliko puta na dan, kako bi higijena ostala na najvišem nivou.   

Kad tražite zaista dobre uloške koji će ispratiti vaš aktivan dan i uz koji ćete se osećati sigurno i udobno, probajte Always Platinum. Pored toga što s njima možete biti sigurne da ništa neće procureti, preporučuju se i devojkama koje se aktivno bave sportom – ulošci ostaju na svom mestu i pored svog skakanja i trčanja.

Kako izgleda jedan od “onih dana” blogerke Nađe Stanojević možete pogledati u nastavku.

Editors choice