#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Mitovi o plavoj kosi, kao i mnogi drugi mitovi uopšte, nisu tačni, ali ponekad umeju da nas nasmeju. Pogledajte koji su to najčešći mitovi o plavušama.

Plavuše su glupe

Od Merilin Monro (Marilyn Monroe) do Paris Hilton (Paris Hilton) – plavuše su seksepilne, ali i glupe devojke. A da li je to tačno? Naravno da nije. Naučnici potvrđuju da jedna od najčešćih zabluda uopšte nije tačna. Međutim, utvrdili su i da peroksid nije najzdraviji za vašu kosu.

SLIKA 24 Najčešći mitovi o plavušama

Ne, plavuše nisu glupe

Plavuše su seksepilnije

Zgodne plavuše su san svakog muškarca, zar ne? Istraživanja su utvrdila da ni ovo nije sasvim tačno. Crvenokose devojke su one koje se muškarcima najviše dopadaju. Naravno, ovo zavisi od mnogo čega. Zato, drage dame, nema razloga za brigu. Muškarcu ćete se svideti zbog drugih stvari, boja kose nema odlučujuću ulogu.

Prirodnih plavuša je sve manje

Ovaj mit je, zapravo, potvrđen. Naučnici predviđaju da će plava kosa nestati u narednih 200 godina. Sa razlogom sumnjamo u ovo otkriće. Na kraju, sve zavisi od gena.

SLIKA 33 Najčešći mitovi o plavušama

Da li verujete u to da će prirodnih plavuša biti sve manje?

Muškarci više vole plavuše

Ovaj mit je toliko popularan da ga često shvatamo kao činjenicu. Statistički podaci pokazuju da će prosečan muškarac u 70% slučajeva odabrati ženu sa tamnijom kosom. Teško je poverovati u ovo, s obzirom na to da se ne zna na kolikom broju muškaraca je izvršeno istraživanje. Presudite sami.

Plavuše su razmažene

Jedan britanski dnevni list objavio je članak koji se bazirao na istraživanju o plavušama. U članku se napominje da su plavuše razmažene, jer su navikle da dobiju sve što požele. Kasnije je utvrđeno da istraživanje nije rađeno na plavušama, već na lepim devojkama. Boja kosa nije imala nikakvu ulogu u dobijenim odgovorima.

Plavuše izgledaju mlađe

Jedan od onih mitova koji su možda i tačni. Svetla kosa s godinama polako postaje tamnija. Ovo je jedan od najčešćih razloga zbog čega se žene odlučuju za plavu kosu.

SLIKA 42 Najčešći mitovi o plavušama

Plavokose devojke izgledaju mlađe

Izvori fotografija: woohair.com, favim.com


Zorana Puretić je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Voli putovanja, čitanje knjiga i druženje sa prijateljima. Idealno opuštanje je uz šolju kafe i dobru knjigu.

Editors choice