Vest koja je ovih dana uzburkala modni svet, ali i sve koji su pratili rad belgijskog dizajnera Rafa Simonsa, kao i modne kuće Prada jeste da će se od 2. aprila ove godine, upravo on pridružiti ovoj prestižnoj italijanskoj modnoj kući kao ko-kreativni direktor, radeći zajedno sa Miuccia Pradom. Ovo je najavljeno na maloj konferenciji za štampu održanoj u sedištu Prade, u sobi ispunjenoj umetnošću kojoj se dive i Raf Simons i Miuccia Prada.

“Izuzetno sam srećna što započinjem ovu novu fazu, sigurno će biti izuzetno uzbudljivo. Volimo se, poštujemo i videćemo da li negde idemo”, izjavila je Miuccia Prada. Simons je takođe pokazao izuzetnu radost i zadovoljstvo što će sarađivati sa jednom od najuspešnijih dizajnerki koja će ostaviti ozbiljan trag u istoriji mode: “Veoma mi je drago što najavljujem našu saradnju, saradnju sa Pradom, brendom koji me je ceo život zanimao. U životu sam uvek otvoren za nove izazove. Gospodin Bertelli (Patrizio Bertelli, suprug Miuccie Prade i izvršni direktor Prada grupe), prišao mi je nakon mog izlaska iz Calvin Klein-a. Preispitujem ulogu kreativnosti u modi… Moramo gledati na kreativnost, kako se ona može razvijati”. Simons je takođe potvrdio da će njegova istoimena etiketa, sa sedištem u Antverpenu, biti nastavljena.

Postoji očita povezanost između Miuccia Prade i Rafa Simonsa – oboje kreiraju odeću koja ima smisla, upravljaju velikim kompanijama i kreativnost je ono što ih pokreće i toliko dugo čini najboljima u svom poslu. Sam Simons izjavio je da je ovo ravnopravno partnerstvo između dva kreativna direktora: “Pitanje kreativnosti u modnom sistemu… kako se može razvijati?”. Dodao je: “Kada dva kreativca veruju u to, kada to dva kreativca vole, to ima više snage.”

Svi su saglasni sa tim da je ideja izvrsna budući da su Miuccia Prada i Raf Simons, bez sumnje, dva najznačajnija i najuticajnija dizajnera u današnjem modnom svetu i čitavoj istoriji mode. I Prada i Simons izrazili su trajno, obostrano divljenje: toliko da se mesecima šuškalo o njihovoj potencijalnoj saradnji, partnerstvu i mešanju njihove kreativnosti.

Comments