Treba ti promena? Reši NAGRADNI KVIZ i saznaj kakvu frizuru treba da furaš ove godine!

Zdrava koža glave – blistava kosa: 5 razloga da počneš da koristiš arganovo ulje u svakodnevnoj nezi

Onaj osećaj kada napokon ostvariš cilj za koji si verovala da nije moguće ostvariti!

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

5 #fitnessgoals koje treba da postaviš sada da bi ovog leta najzad bila u formi i izgledala najbolje moguće

Na posebnom si režimu ishrane? Evo šta ti može pomoći da ostvariš još bolji rezultat!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

All eyes on you: Kako da odabereš maskaru koja će ti ovog puta zaista odgovarati

1/3

Svi znamo da je najlakše izgubite se u knjizi, a ako možeš da se izgubiš u knjizi, onda u knjižari možeš još lakše. Mala ili velika carstva knjiga u kojima vreme staje, a svi svetovi su mogući i otvoreni i čekaju samo da posegneš za njima i utopiš se. Od Venecije preko Berlina do Santorinija ovo su biblioteke koje ne samo ponudom nego i arhitekturom i enterijerom oduzimaju dah. Neka te neka od njih inspiriše da se odmah spakuješ i odeš u svoju lokalnu biblioteku ili knjižaru i kupiš neku novu fantastičnu knjigu.

Livraria Lello & Irmão, Porto

Kada dođeš u centar Porta do ove knjižare u neposrednoj blizini Praça dos Leões, kao svaki pravi knjigofil spremi se da budeš aposlutno “oduvana”, jer je ovo jedna od najstarijih knjižara u Portugalu. Livraria Lello & Irmão se bavi ovim poslom još od 1880. godine i zbog svoje istorije i predivne arhitekture, neo-gotičke zgrade i sa sjajnim Art Nouveau elementima, definitivno je must visit mesto. Dizajn potpisuje Xavier Esteves, a prostor je zvanično otvoren 1906. godine sa zadivljujućim enterijerom koji je spojio prelepo izrezbarene drvene površine, staklene police, delikatne vitražne prozore i spiralno stepenište u jednom, predstavljajući savršeno mesto za beg od stvarnosti. Imajući ovo na umu nije čudo što ova knjižara važi za jednu od najlepših na svetu i iz godine u godinu se nalazi na toj listi. Pored mnoštva portugalskih naslova, pravi knjiški moljci će “iskopati” i sjajne autore i knjige na francuskom i engleskom.

Libreria Acqua Alta, Venecija

Ovo je jedna od najoriginalnijih knjižara na svetu, sa neverovatno velikim izborom knjiga i prostorom koji je ispunjen do poslednjeg pedlja. Svaki slobodan prostor zauzela je po neka knjiga i ući ovde znači naći se u lavirintu povezanih soba i sobičaka preplavljenih knjigama. Hiljade novih i starih naslova okupira antikvarne, starinske police i nameštaj koji je toliko star da se pomalo i raspada ali mu to daje specifičnu i posebnu draž, kao i prava velika gondola koja se nalazi unutra. Ova ekscentrična knjižara-biblioteka je bukvalno preplavljena knjigama, kao što joj i ime kaže “visoka voda”. Dok pretražuješ redove i redove raznobojnih korica i listaš strane i strane, ne zaboravi da se javiš i upoznaš sa Luigijem Frizzom, vlasnikom biblioteke i njegove četiri mačke koje su ovde podjednako domaćini.

Editors choice