Kanski filmski festival je jedan od najglamuroznijih događaja u godini koji na crvenom tepihu okuplja najstilizovanije ličnosti iz sveta poznatih. Holivudske zvezde A liste uvek se trude da nadmaše sebe svojim kombinacijama, a ova svečana prilika nije za minimalizam i snebivanje kada je odeća u pitanju. Zato, haljine koje se prošetaju Kanom važe za neke od najlepših haljina ikada, a na ovaj način poznate lepotice zadaju domaći zadatak budućim naraštajima. Ove godine se Kanski filmski festival održava po 70. put, a tim povodom se prisećamo nekih od najlepših izdanja koje su zvezde nosile do sada.

Brižit Bardo i Sofija Loren su 1953. godine postavile standarde kada je stilizovanje za Kan u pitanju. Samo da je glammurozno, samo da je krzna i dijamanata!

kan 1 Najlepše haljine sa Kanskog filmskog festivala svih vremena

Godine 1987. Elizabet Tejlor je nosila vatreno crvenu haljinu koja je izgledala prilično ekstravagantno sa svim ukrasima i u kombinaciji sa ovom frizurom. Nešto suptilnija je bila princeza Dajana koja je crvenim tepihom prošetala u Catherine Walker nežnoj plavoj haljini i, naravno, oborila sa nogu!

kan 2 Najlepše haljine sa Kanskog filmskog festivala svih vremena

Šeron Stoun je 1995. godine pokazala šta je smelost u ovoj Valentino haljini. Tada je ovo bilo “wow”, a danas je – dajte nešto više! Tri godine kasnije je crvenim tepihom prošetao jedan od najlepših i najinteresantnijih parova ikada – Džoni Dep i Kejt Mos koja je izgledala jednostavno, a totalno zanosno u crnoj haljini ukrašenoj perjem.

kan 3 Najlepše haljine sa Kanskog filmskog festivala svih vremena

Šarliz Teron je 2004. godine osvojila Kan pojavljivanjem u nežnoj, svilenoj Dior haljini. Iste godine je još jedan poznat i omiljeni par posetio Kanski filmski festival – Bred Pit i Dženifer Eniston koja je nosila sada i te kako poznatu belu haljinu sa potpisom Atelier Versace.

kan 4 Najlepše haljine sa Kanskog filmskog festivala svih vremena
Comments