Spuštanje niz jedan od ovih tobogana sigurno će predstavljati nezaboravno iskustvo, ali samo ako ste dovoljno hrabri. Urnebesna vožnja idealna je zabava za vreme letnjih dana kako za decu tako i za odrasle. Ovo su jedni od najvećih i najstrašnijih vodenih tobogana na svetu.

Blizzard Plaža – Florida

Skoro vertikalan slobodan pad niz jedan od najviših tobogana u SAD-u. Visok kao zgrada od 12 spratova, a kupači jure 95 kilometara na sat.

Blizzard Plaza Florida Najluđi tobogani na svetu

Blizzard Plaža – Florida

Beach Park  – Brazil

Ime mu je Insano ili lud. Visok kao zgrada od 14 spratova, 41 metar dug, a oni koji se spuštaju jure brzinom od 105 kilometara na sat.

Beach Park Brazil Najluđi tobogani na svetu

Insano

Great Wolf Lodge – SAD

Nalazi se u Kanzasu sitiju i predstavlja zatvoreni vodeni park. Pripremite se za pad u ogromnom levku praćenom preokretima, okretima i još dva levka pre pljuska u vodu. Vožnja koja će pretvoriti vašu ideju o vodenim toboganima naopako.

Great Wolf Lodge Najluđi tobogani na svetu

Great Wolf Lodge – SAD

Holiday World – Indiana

U ovom toboganu, zvanom Mamut, društvo vam mogu praviti prijatelji. Velikim dušekom na naduvavanje vas šestoro spuštate se sa 70 metara visine stazom dugom  538 metara.

Holiday World Indiana Najluđi tobogani na svetu

Mamut

Skok vere  – Bahami

Kupači se spuštaju 60 metara dugim toboganom iz hrama nalik onima koje su gradile Maje, a sleću u bazen s morskim psima. Od ovih ih morskih nemani štite tek prozirne akrilne cevi.

Skok Vere Bahami Najluđi tobogani na svetu

Skok vere – Bahami

Park Nojeva barka – SAD

Škorpionov rep nalazi se u Nojevoj barki i zapravo je zatvoreni tip tobogana u kojem kupači jure 15 metara u sekundi. Umesto da se lagano odgurnu, oni stoje nekoliko sekundi u zatvorenoj kapsuli, a potom sledi slobodni pad.

Park Nojeva Barka Najluđi tobogani na svetu

Park Nojeva barka – SAD

Wild Wadi vodeni park – Abu Dabi

Do Jumeirah Sceirah gosti se penju na kulu od 32 m a zatim se spuštaju 80 km na sat kroz tobogan dug 120 metara.

Wild Wadi vodeni park Abu Dabi Najluđi tobogani na svetu

Wild Wadi Vodeni park – Abu Dabi


Jovana Jovović studira novinarstvo na Fakultetu za kulturu i medije, piše kratke priče i beleži citate i omiljene delove iz knjiga koje čita. Možete ih pronaći na njenom blogu. Obožava Beograd, voli Novi Sad i uvek se vraća u Bar. Leto ne može da zamisli bez mora.

Comments