Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

Kako se “radi” ljubav prema sebi u 2020?

Sa liste (neispunjenih) odluka: 5 saveta kako da uspešno dođeš do željene figure

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Najmlađa milijarderka na svetu ima samo trideset godina. Njeno ime je Elizabet Holms, a vlasnica je kompanijeTheranos” koja se bavi testiranjem krvi.

Svoj biznis ova Amerikanka je počela sa samo 19 godina. Upisala je studije hemije na Stanfordu, ali je u drugoj godini odustala odlučivši da novac koji joj je potreban za završetak studija, uloži u posao.

Kao dete Holmsova je čitala biografiju svog pretka Čarlsa Holmsa, koji je bio hirurg, inžinjer i pronalazač, kao i dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sinsinatiju, gde postoji bolnica koja nosi njegovo ime. Inspirisana njegovim delima, maštala je o tome da bude lekar, ali je odustala zato što nije mogla da podnese vađenje krvi. Danas je baš zahvaljujući ovoj medicinskoj proceduri postala najmlađa milijarderka.

elizabet 22 Najmlađa milijarderka na svetu

U privatan posao je ušla 2003. godine kada je osnovala firmu pod nazivom “Theranos”, što je zapravo akronim za terapiju i dijagnozu. Prateći korake svojih uzora, Stiva Džobsa i Bila Gejtsa postepeno je gradila svoje carstvo.

Njena kompanija trenutno ima 21 laboratoriju, čij su usluge dosta povoljnije od njenih konkurenata. Stalnim unapređenjem tehnologije trude se da što više poboljšaju i ubrzaju proces testiranja krvi, jer Elizabet smatra da je pristup informacijama o zdravlju u realnom vremenu, osnovno ljudsko pravo.

Kompanija ove mlade poslovne žene trenutno je procenjena na 9 milijardi dolara. “Theranos” je vlasnik 186 patenata širom sveta, a Holmsova je suvlasnica 82 patenta u SAD-u i još 189 stranih patenata.

Olivera Denčić

Editors choice