Ukoliko još uvek niste napravili profil na TikToku, a veliki ste zaljubljenik u modu, morate da razumete jedno zlatno pravilo koje glasi – TikTok diktira trendove i to zaista ozbiljne. Bez obzira da li je reč isključivo o modnim trendovima ili o nekim sasvim drugim, svima je jasno da je ova najpopularnija društvena mreža na svetu mesto odakle sve počinje i neumitno se širi na globalnom nivou.

Tako se nedavno na TikToku pojavio trend trenutno najpoplarnijih i ujedno najluđih ženskih frizura za kojim su mnoge žene širom sveta naprosto poludele. Neke od njih su se pojavile prilično neočekivano, s obzirom da niko nije ni mogao da pretpostavi da će se neki trendovi iz 80-ih i 90-ih godina prošlog veka vratiti i to na velika vrata. A evo o kojim je to popularnim frizurama reč. 

Njihovo veličanstvo – šiške

Iako su mnogima već postale cliche, prevaziđene, pomalo dosadne i totalno retro, ne možemo zanemariti činjenicu da su one uvek evergreen i da zapravo nikada neće izaći iz mode. Neke frizure zapravo dobiju pravu čar uz pomoć njih. Možete uzeti u obzir bejbi šiške koje se drugačije nazivaju i “mikro šiškama” koje su najčešće veoma kratke, tupo sečene i zauzimaju gornju polovinu čela. S druge strane, tu su i takozvane “šiške sa teksturom” koje podsećaju na tupe šiške, ali se poneki pramenovi skraćuju kako bi se efekat lenjira maksimalno izbegao. Ukoliko imate kovrdžavu kosu, nemojte da vas zavaraju priče kako ona nije pogodna za šiške, jer to jednostavno nije tačno. Prema savetima svetskih stilista, kovrdžave šiške, ukoliko se lepo stilizuju i oblikuju, što podrazumeva drugačiji stil šišanja od ravne, mogu da budu pun pogodak! 

Gusta kosa sa previše volumena – retro stil na moderan način

Kada se spomene fraza “gusta kosa sa previše volumena” prva asocijacija je stil koji je, samo na prvi pogled, ostao zarobljen u 80-im godinama prošlog veka. Zapravo, TikTok influenseri su potpuno poludeli za ovakvom vrstom frizura i ponovo pokrenuli ovaj hajp ‘iz davnih dana’.  Za postizanje kose sa previše volumena, influenseri savetuju da se držimo i koristimo old school materijal kao što su vikleri, četke za zagrevanje, i metode koje su još naše majke i bake koristile kako bi postigli takvu vrstu frizura. Imajte na umu da se ovakve frizure preporučuju onima sa gustom dlakom, a frizure koje dolaze u obzir su: duga stepenovana gusta kosa, kratki asimetrični bob, gusta kosa do ramena, talasasta kosa do polovine leđa, naglašen stepen na gustoj kosi, itd. 

Comments