Kada se otisnemo na neko uzbudljivo putovanje ka bilo kojoj tački zemaljske kugle, pored brojnih obilazaka koji su nam na dnevnom redu, poželimo da okusimo i noćni život mesta koje smo posetili. Stranci svakako dolaze u Beograd i radi dobrog provoda koji on pruža, pa tako i mi Beograđani volimo da vidimo kako se to drugi zabavljaju. Mesta koja ćete videti nikako nisu poređana redom od boljeg ka gorem ili obrnuto, jer se ni po kakvom kriterijumu ne mogu deliti. Svako je posebno i primamljivo na svoj način, a stvar je ukusa za koje biste se pre odlučili.

Ibica, Španija

Ovde žurka traje 24/7. Privilege je najveći klub na svetu i nalazi se upravo na ovom famoznom mestu koje je pravi izvor lude zabave. Ovde, mnogi klubovi ostaju otvoreni čak i do osam ujutru, a bilo bi neobično napustiti bilo koji  pre šest sati. Za one koji mogu da izdrže ritam žurki do kasno u noć, preciznije do svitanja, ovo je pravo mesto za njih.

FVH Ibiza BeachVillaHolidays Najpoznatija mesta za provod na svetu amnesia ibiza Najpoznatija mesta za provod na svetu

Las Vegas, SAD

Viva Las Vegas! Ovo je pravi “Sin City” ili “Grad Greha”. Sve vrvi od kockarnica, klubova i ostalih grešnih zadovoljstava koja sebi možete  pružiti u ovom gradu. Uz pravo društvo iskusite jedinstvenu priliku da osetite vajb ovog mesta. A evo i pojedinih poznatih ličnosti koje su se ili rodile ili imaju ili su imale značajnu ulogu u istoriji Las Vegasa dok su u istom boravile: Selin Dion (Céline Dion), Elvis Prisli (Elvis Presley), Frenk Sinatra (Frank Sinatra), Tina Tarner (Tina Turner), Majk Tajson (Mike Tyson). Takođe, brojne ličnosti iz javnog života baš ovde proslavljaju svoje rođendane. Kim Kardašijan (Kim Kardashian) je svoj trideseti rođendan proslavila u poznatom noćnom klubu Tao kojem je prisustvovala i pevačica Keli Roulend (Kelly Rowland) kao i članovi porodice i najbliži prijatelji.

LasVegas Najpoznatija mesta za provod na svetu 130933 kim kardashian admires her cake at her 30th birthday celebration at tao nightclub in las vegas on oc Najpoznatija mesta za provod na svetu kim kardashian birthday tao las vegas 30th 101810 4 492x369 Najpoznatija mesta za provod na svetu

Rio de Žaneiro, Brazil

Rio je zabava za celu noć i celi dan. Ono što nas asocira na njega je svakako samba, karneval, plaže i  naravno Kopakabana. Ovde se nalazi i jedno od svetskih čuda, a to je statua Isusa na brdu Korkovadu. Ne možemo izostaviti  i činjenicu da je fudbal ponos ove zemlje, a samim tim ne zaboravimo nekada najveći stadion na svetu –  Marakanu. Što se tiče žurki, one najbolje su pored plaže koje se protežu do kasno u noć i koje ako jednom okusite nećete nikad zaboraviti, kao ni famozni karneval koji nije propustila ni Naomi Kembel (Naomi Campbell).

carnival rio1 Najpoznatija mesta za provod na svetu

Njujork, SAD

Svetla ovog grada ga upravo čine “Gradom koji nikad ne spava”, kao i užurbani ljudi koji ne staju ni danju ni noću. Ovde nema vremena za odmor, i zato pored poznatih zaštitinih znakova kao što su: Kip Slobode (Statue of Liberty), Vol Strit (Wall Street), Bruklinski most (Brooklyn Bridge) i Empajer stejt bilding (Empire State Building) i mesta: Central park (Central Park), Tajms Skver (Times Square), Peta avenija (Fifth Avenue), Brodvej (Broadway) i mnoga druga, noćni život je takođe ono što “Big Apple” čini posebnom. Neka od njih su klub 40/40 poznatog repera Jay Z-ja koji je u istom bio zapažen kako se provodi i ispija flaše najboljih pića. Klub Copacabana je za sve ljubitelje latino muzike, klubovi Table 50 i 21 Club su takođe jedni od poznatijih, kao i brojni kafići i barovi poput Circa Bar-a, stilizovanog “cigarette bar-a” kome čak 10% biznisa dolazi od prodaje duvanskih proizvoda. Ovde ne postoji ništa što se ne može, to je sigurno.

jay z at 4040 Najpoznatija mesta za provod na svetu 4040 club ny Najpoznatija mesta za provod na svetu

Amsterdam, Holandija

Centri noćnog života su Leidseplein i Rembrandtplein. Ima svega, od luksuznih i skupih restorana, kafića i klubova pa do onih dostupnih svima. Jedni od najpoznatijih su The Escape i Club Home kao i Panama, The Sand  i The Powerzone. U ovim kao i ostalim poznatim klubovima često gostuju i nastupaju poznati dj-evi, pa je tako u klubu The Sand nastupao i Armin van Buuren.  Takozvana Reguliersdwarsstraat je glavna ulica gej populacije kao i noćnog života. Samo u tzv. Coffee shop-ovima je dozvoljeno da se konzumira marihuana gde postoji odvojeni deo za pušače koji su u mogućnosti da konzumiraju džoint koji pored marihuane i hašiša u sebi može da sadrži i duvan. Ne zaboravimo i Red lights district (Ulica crvenih fenjera) koja je najposećenija. Mnogi koji su posetili Amsterdam kažu da je nezaboravno iskustvo, zato, ako volite ovakvu vrstu provoda, skupite društvo i put pod noge.

armin van buuren the sand club amsterdam1 Najpoznatija mesta za provod na svetu coffee shop highway Najpoznatija mesta za provod na svetu

Kankun, Meksiko

Plaža, more, dobra energija i mladi koji uživaju zabavljajući se u brojnim klubovima dan i noć. Jedan od poznatijih je klub Coco Bongo koji je smešten u samom srcu centra zabave Kankuna. Coco Bongo je bio domaćin i fantastičnom Cirque du Soleil, a kombinacijom klubske zabave i njihovog aktobatskog nastupa znate da je provod zagarantovan. Za sve one koji su kraljevi žurki postoji Party Hopper Tour gde ste u mogućnosti da u toku sedam sati koristite otvorene barove u najpoznatijim klubovima Kakuna.

coco bongo cirque du soleil cancun Najpoznatija mesta za provod na svetu cancun club coco bongo Najpoznatija mesta za provod na svetu

Majami, SAD

I’m in Miami, trick! Ovo je centar zabave, prava destinacija za leto, a na ovakvom mestu od odmora sigurno nema ništa. Neki od poznatijih klubova su MIA, Cameo i Mansion kao i mnogi drugi koji nude ludu zabavu uz najbolju house i elektronsku muziku. Provod u navedenim klubovima nisu propustili ni Nikki Minaj, Drake i Lil Wayne koji su zapaženi u klubu Mia. Žurke traju do ranih jutarnjih časova, nakon toga se možete relaksirati na plaži uz neko lagano piće, a onda uveče opet počinje lud noćni život.

Ukoliko obožavate dobar provod do kasno u noć, uštedeli ste dovoljnu količinu novca da ovaj luksuz sebi obezbedite i imate prijatelje koji će drage volje poći sa vama i ispratiti ritam noćnog života onda vas ništa ne sprečava da se spakujete i otputujete na neku od ovih primamljivih destinacija. Kada se vratite, noćni život možete nastaviti ovde u dobrom društvu u nekom od beogradskih klubova ili u nekoj od kafanica, npr. u Skadarliji uz tamburicu, trubače i dobru rakiju. Ipak je to pravi srpski način zabave koji ne postoji nigde na svetu, a drugi dolaze kod nas da bi u istom uživali.

club mia miami Najpoznatija mesta za provod na svetu mansion miami beach night club Najpoznatija mesta za provod na svetu

Vanja Camović je buduća studentkinja žurnalistike koja bi najviše volela da radi u medijima. Voli umetnost, najviše glumu. Obožava svoje prijatelje i sa njima najradije provodi vreme. Smatra da u životu treba ugrabiti svaku priliku jer je možda jedna od njih ona prava.

Comments