85 Najtraženija haljina godine

Vodijanova u reklamnoj kampanji

Stela Mekartni (Stella McCartney) je svoju Ready–to–wear kolekciju predstavilu u Parizu, u martu ove godine. Osim što je ispratila trendove, držeći se prepoznatljivih krojeva, Stela je stvorila novu malu crnu haljinu, koja je osvojila modne kritičare, glumice i stiliste širom sveta. Sve to zahvaljujući najpopularnijem trendu ove sezone – tufnama.

1110 Najtraženija haljina godine

Ovako je izgledala pista na Paris Fashion Week-u

Haljina pod imenom Lucia košta oko 2200 dolara, ali njena cena raste sa popularnošću. Naravno, ASOS je među prvima ponudio rešenje od 40 USD, tako da – ukoliko ste planirali da prodate auto zbog ovog komada odeće – ne morate. Osim nekoliko verzija crne tufnaste haljine, posebno se istakla i jedna bela.

135 Najtraženija haljina godine

"Vogue" i Žizel, Karen Elson na venčanju i popularni editorijali

Na venčanju Kejt Mos (Kate Moss), supermodel Karen Elson se pojavila u maloj crnoj haljini sa tufnama. Nakon nje, nosila ju je Kejt Vinslet (Kate Vinslet), na premijeri filma “Mildred Pierce” u Njujorku. Čuvena Džej Fonda (Jane Fonda) je pokazala svoje savršeno telo koje prkosi godinama, u ovoj istoj haljini, u editorijalu “Harpers Bazaar” za mesec septembar. Isto je učinila i Stefani Sejmur (Stephanie Seymour), supermodel devedesetih, u editorijalu za američki “Elle”, takođe za septembar. Liv Tajler (Liv Tyler) je pozirala sa dizajnerkom na otvaranju njene nove radnje u Njujorku. Prelepa Holanđanka i anđeo kuće Victoria’s Secret, Dazn Kros (Doutzen Kroes), pojavila se u ovoj haljinici na prezentaciji kolekcije brenda Missoni za Target. Poslednja u nizu je Suzan Sarandon (Susan Sarandon), koja je haljinu nosila krajem oktobra, na dobrotvornoj večeri, ponovo u Njujorku.

422 Najtraženija haljina godine

Prelepa Holanđanska je haljinu nosila i na snimanju i na crvenom tepihu

Haljinu su prošetale i Blejk Lajvli (Blake Lively), Ema Stoun (Emma Stone), Kejti Holms (Katie Holmes), a za kampanju Stella McCartney jesen/zima 2011/2012. godine, pojavila se ruska boginja Natalija Vodijanova (Natalia Vodianova), naravno u istoj maloj, crnoj tufnastoj haljini.

224 Najtraženija haljina godine

Aleksa Čang, Olivija Vajd, Šeril Kol samo su neke od lepotica koje nisu odolele nežnoj beloj haljini

Ali nije samo mala crna haljina, puna providnih delova i naravno, tufni, osvojila poznate. Aleksa Čang (Alexa Chung), Šeril Kol (Cheryl Cole ) i Ana Pakin (Anna Paquin) su se opredelile za malu belu, lepršaviju haljinicu. Šeril je ovaj haljetak nosila na proslavi svog 28. rođendana, Aleksa za editorijal magazina “Harpers Bazaar UK”, a Ana na Beverli Hilsu, na događaju koji je organizovao HBO.
LBD (Little Black Dress), ali i LWD (Little White Dress) su uvek u trendu. U stvari, one su neophodne u svakom ženskom ormaru. Ali klasični kroj ponekad dosadi, a tada na scenu stupaju Stele modnog sveta, koje sa malo mašte vrate staru i zasluženu slavu njihovog veličanstva – haljina!

1 1 Najtraženija haljina godine

Mama Kardašijan i Ana Delo Ruso - haljina za sve


Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Comments