Hot topics

7 ključnih razloga zašto je jedini pravi standard lepote onaj koji sama postaviš

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

Kako da održiš kosu zdravom nakon farbanja kod kuće?

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

1/2

U poslednje vreme, modna industrija kao da je na staklenim nogama. Revolucija se sprema, a dva najveća “problema” koja se javljaju i prete da budu uzrok kraha mnogih brendova su inkluzivnost i održivost. Pravila igre su se promenila. Želimo modnu scenu koja je iskrenija, realnija i sa kojom zaista možemo da se povežemo i poistovetimo, a sa druge strane, opasnost od ugrožavanja planete zbog našeg nemarnog ponašanja sve je veća i izvesnija. Kako to obično biva, prva na udaru je Nedelja mode u Njujorku. Da li će preživeti?

Iako je evidentno da se čuveni modni događaj našao na meti ozbiljnih kritika (ili predloga za unađređenje?), nemoguće je reći da modne revije koje se održavaju nisu raskošne, čarobne i divne za videti, makar ako želimo da zadovoljimo onu površnu crtu ličnosti. Pa ipak, daleko od toga da nema primera dobre prakse koji pomeraju granice i ispisuju neka nova pravila koja od sada treba slediti, a upravo su oni razlog da nedeljama mode ipak damo još jednu šansu sa nadom da će u budućnosti zaista sve biti inkluzivnije, održivije, lepše, realnije, svrsishodnije…

Njujorška nedelja mode traje do 14. septembra, a pred sam njen kraj otkrivamo koji su to momenti obeležili početak uzbudljive modne jeseni.

No #FOMO at Tomo (Koizumi)

Ogromne, raznobojne pufnaste haljine, izuzetno jaka i upadljiva šminka, kosa podignuta i učvršćena uvis – sigurno si primetila lookove koje je prezentovao japanski dizajner Tomo Koizumi. Ono što je zanimljivo jeste da su u reviji učestvovali svi mogući ljudi počevši od modnih urednika i street style zvezda, preko poznatih ličnosti, pa sve do studenata, a zvezda večeri je definitivno bila model Ariel Nicholson koja je i iznela sve one najzahtevnije stajlinge.

Garden of Eden

Budućnost deluje i verovatno i jeste zastrašujuća, ali ne mora tako i da izgleda! Makar to smatraju studenti Parsons School of Design koji su prvog dana Njujorške nedelje mode imali priliku da prikažu svoje futurističke i izuzetno zanimljive kolekcije. Posebno bismo istakli Sho Konishi koja je prezentovala kolekciju “Garden of Eden”, koja je uključivala jakne i pantalone od plastike kasnije punjene cvećem, lišćem, perjem…

View this post on Instagram

“Garden of Eden” “My Xmas tree shirt” 🎅🏻🎁🌲 I found my Xmas tree on the street just before Xmas eve day. I felt sad they were not perfect as Xmas tree, bit ugly. I took them home, decorated and cerebrated Xmas together. This shirt reminds me last Xmas’ memory forever, I had a home party, I ate KFC fried chicken and sushi. (very Japanese style of Xmas) Loved last Xmas so much! My creative team @yuuutsuscene @mrbrants @luisdd @sparkledeath_syra @kcurryftw @syd.mori @rishepp @kowittchiro @coconycoco @garenbk @faintypym @asato_kitamura @koki_iwanaka @poyoyonxx @una.hao Military materials sponsor @landlordnewyork @eggy0lk Secondhand clothing sponsor @goodwillnynj @parsonsfashionmfa Development with my mentors @shelleyfoxofficial @joffofoffjoff Scholarship by @tomodachi_initiative @uniqlo The 2019 MFA Fashion Design & Society / Generation 8 / Runway Show is made possible with the kind support of IMG @imgmodels , Parsons School of Design @parsonsschoolofdesign , PR Consulting @prconsulting , Shades of Grey @shadesofgreyco , Edward Kim @edskimstagram , Kate Sebbah @katesebbah for Streeters @streetersagency , Hair by Rodney Cutler @r_cutler1955 for Cutler/Redken @cutlersalon and Jenny Smith for Nars @narsissist | Music by the amazing Henri Scars Struck @struckbymusic

A post shared by sho konishi (@sho_konishi) on

View this post on Instagram

“Garden of Eden” “Flower jacket” Wearable archive. This jacket’s details are made by the flower gift I found in 🗑 on the street in NYC. I took them home to preserve their beauties, my memory and my emotion. Some of the flowers are also given for my graduation in this May. Flower gift is a present life to death, an instant beauty of their life. That’s why they touch our emotions 💐 My creative team @yuuutsuscene @mrbrants @luisdd @sparkledeath_syra @kcurryftw @syd.mori @rishepp @kowittchiro @coconycoco @garenbk @faintypym @asato_kitamura @koki_iwanaka @poyoyonxx @una.hao Insect tiara in collaboration with @kotaokuda Military materials sponsor @landlordnewyork @eggy0lk Secondhand clothing sponsor @goodwillnynj @parsonsfashionmfa Development with my mentors @shelleyfoxofficial @joffofoffjoff Scholarship by @tomodachi_initiative @uniqlo The 2019 MFA Fashion Design & Society / Generation 8 / Runway Show is made possible with the kind support of IMG @imgmodels , Parsons School of Design @parsonsschoolofdesign , PR Consulting @prconsulting , Shades of Grey @shadesofgreyco , Edward Kim @edskimstagram , Kate Sebbah @katesebbah for Streeters @streetersagency , Hair by Rodney Cutler @r_cutler1955 for Cutler/Redken @cutlersalon and Jenny Smith for Nars @narsissist | Music by the amazing Henri Scars Struck @struckbymusic

A post shared by sho konishi (@sho_konishi) on

Rebecca Minkoff za realne žene

Jedna od dizajnerki koje su ozbiljno shvatile svoju ulogu nosilaca promena u modnoj industriji jeste Rebecca Minkoff koja je na ovogodišnjoj Nedelji mode u Njujorku predstavila kolekciju inspirisanu realnim ženama. I ne samo da je kreirala komade koji su nosivi u “stvarnom” životu, već je kreirala komade najrazličitijih konfekcijskih brojeva kako bi u svakom pogledu mogla zaista da obuhvati baš sve žene kojima se dopada njen stil. Čak je i prezentacija kolekcije bila zanimljiva i skroz realna – žena koja balansira između posla i dece i te kako je česta pojava kod nas.

Area extravaganza

Verovatno najzanimljivija revija bila je upravo ova i to pre svega zbog statement (pa i više od toga!) detalja, što u vidu nakita, što u vidu ukrasa za lice. Sve je šljaštalo, a modni znalci su kolekciju okarakterisali kao savršenu za žurke i – ne možeš, a da se ne složiš!

U oblacima – doslovno!

Must have komad sezone koji smo uočili na Mansur Gavriel reviji definitivno je bio dreamy džemper sa oblacima! Već zamišljamo svoje jesenje kombinacije koje uključuju ovaj “oblačak”, a da cela stvar bude još bolja, makeup je bio u tonu sa džemperom – i jednako savršen!

Editors choice