Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Najuspešnije preduzetnice Srbije otkrile tajne radio industrije

Najuspešnije preduzetnice Srbije otkrile tajne radio industrije

Najuspešnije preduzetnice Srbije nedavno su na Zlatiboru imale priliku da prisustvuju seminaru pod nazivom “Radio uzvraća udarac” u organizaciji Udruženje radio stanica RAB Srbija, čija predsednica Maja Rakovic je prisutnim damama otkrila na koji način radijska reklama može učiniti njihove biznise još uspešnijima.

Seminar pod nazivom „Radio uzvraća udarac” upriličen je 22. i 23. septembra u Hotelu „Mir” na Zlatiboru, u organizaciji Udruženja radio stanica RAB Srbija. Uvodno predavanje održala je predsednica RAB Srbija i vlasnica i glavna i odgovorna urednica „Naxi radija” Maja Rakovic.

Svih ovih sedam godina, koliko postoji RAB Srbija, u čijem sastavu je 128 radio-stanica, radimo na popravljanju medijske scene i unapređenju radio-industrije, ali i nas samih, pa su nam programi i reklamne kampanje sve bolji i slušaniji“, rekla je Maja Rakovic.

Maja Rakovic 02 Miomir Milic za Wannabe magazine Najuspešnije preduzetnice Srbije otkrile tajne radio industrije

Maja je prisutnim damama ukazala na moć radijske reklame i radija kao medija, koji im te kako može pomoći u razvoju njihovih kompanija i brendova .

Verujemo da je tako i kod nas, a podatak koji će vama kao vlasnicama kompanija biti značajan jeste da slušaoci, za razliku od gledalaca televizije, ne prebacuju stanicu kada na radiju počne reklama“, naglasila je Rakovic.

Predsednica RAB Srbija osvrnula se na istraživanja slušanosti, kojih u Srbiji gotovo da i nema. Tako je u Americi, kako je rekla, tokom 2017. godine radio najslušanija platforma, a kada je reč o Evropi, radio je najslušaniji medij u svim visokorazvijenim zemljama, uključujući i Veliku Britaniju.

02 Seminar Radio uzvraca udarac photo Nicole Najuspešnije preduzetnice Srbije otkrile tajne radio industrije

Jedan od najvećih svetskih radijskih stručnjaka, konsultant iz Mađarske, Bola Žolt govorio je na temu „Sedam divnih stvari o radiju”. On je istakao da je radio danas življi nego ikada, da je svuda u svetu, pa i u Srbiji i te kako isplativ za oglašivače, a kroz brojne primere ukazao je zašto je dobro koristiti baš radio kao medij za reklamiranje.

Radio ima živi program i voditelji se uživo obraćaju slušaocima, on stvara slike u njihovim glavama, efikasan je, najbrži medij, a ujedno je i zabavan i moderan. Takođe, slušaoci su veoma lojalni svojim omiljenim radio stanicama“, naglasio je Bola Žolt.

03 Radio uzvraca udarac Bola Zolt Najuspešnije preduzetnice Srbije otkrile tajne radio industrije

Inspirativne teme i brojni primeri iz prakse, pomogli su učesnicama seminara “Radio uzvraća udarac” da stvore jasniju sliku o načinu funkcionisanja radijske industrije, a ujedno ih i ohrabrili da naprave nove poslovne iskorake.

Seminar u organizaciji RAB Srbija održan je u Hotelu „Mir” na Zlatiboru i deo je projekta koji sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Editors choice