Koji su bili najveći beauty trendovi 2023. godine, po kojima ćemo pamtiti prethodne mesece? Vreme je da se osvrnemo na sve što je 2023. donela u svet lepote! U ovoj maloj retrospektivi, pogledaćemo kakve frizure smo nosili tokom godine, kakvu šminku i manikir – a vi proverite koje ste od navedenih trendova i sami isprobali.

Najveći beauty trendovi 2023: Retrospektiva

Butterfly cut frizura

Tokom 2022, wolf cut frizura je bila najveći trend lepote sa skoro dvemilijarde pregleda na Googleu i društvenim mrežama, ali 2023. godine, to presto je preuzeo butterfly cut. Stepenasta frizura, koja kombinuje duge i kratke slojeve, doživela je ogroman porast popularnosti.

“Zalizana” punđa

U 2023, doživeli smo pravi povratak elegantnim frizurama, koje izgledaju uredno i negovano. Zalizane punđe su postale “it” ove godine, sa svadbenom frizurom Sofie Richie koja je postala viralna na TikToku.

Box bob

Znate da volimo bob frizuru u svim dobima, ali 2023. godine je bila izrazito popularna. U trendu je bio definisani, strogi box bob, sa čistim, ravnim, tupim krajevima koji mogu izgledati malo kockastije i deblje kad su stilizovani ravno, ali takođe odlično funkcionišu uvijeni u talase. Ta frizura odlično funkcioniše za finu kosu, jer joj može dodati teksturu i punoću.

Bakarna kosa

Najpopularnija boja za kosu 2023. bila je bakarna, a nosile su je brojne poznate ličnosti. Postoji više opcija bakarnih nijansi za kosu koje dopunjuju skoro svaki ton kože. Posavetujte se sa svojim frizerom za savet koji će bakarni ton najbolje odgovarati vašoj osnovnoj boji kosi i kože za najprirodniji izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joico (@joico)

Coquette šminka

Ovaj trend se odnosi na prihvatanje ženstvenosti – karakterišu ga ajlajner u stilu Lane Del Ray, nežnoružičasto rumenilo i delikatne pastelne nijanse. Po uzoru na žene iz 18. i 19. veka, trend potiče od dama koje su prkosile bontonu upuštajući se u prikriveni ili otvoreni flert, kako bi privukle više potencijalnih udvarača.

Grunge glam šminka

Čak i pre nego što se Wednesday Addams pojavila na našim ekranima prošle godine, donevši nam goth-glam inspiraciju, estetika grunge šminke je bila popularna. Prošle godine, pretrage “šminke Avril Lavinge” su porasle za 39% i nastavljaju da rastu. Žudimo za prljavim, teškim krejonima, lažnim pegama i tamnim bojama karmina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Allan Avendaño (@allanface)

Hromatski nokti

Metalik, hromatska verzija boja kao što su zelena, ružičasta, crna i plava bile su hit u manikiru tokom 2023. Ovo je veoma efekat način da privučete pažnju na svoje nokte.

3D ukrasi na noktima

Nail umetnici su se tokom 2023. bavili teksturom i dimenzijom. Radi se o noktima sa dijamantima, 3D dezenima koji repliciraju vašu omiljenu odeću, nalepnicama. Ovaj trend će raditi sa bilo kojom nijansom, ali ga isprobajte sa jakim kontrastom, kao što je crni 3D rad na srebrnom laku.

Airbrush manikir

Airbrush nokti su bili veliki trend 2023. godine, zahvaljujući slavnim ličnostima kao što je Megan Thee Stallion. To je pristup manikiru koji vam omogućava da budete kreativni sa bojama i dezenima koji odgovaraju vašoj estetici. Airbrush nokti mogu biti prigušeni ili duginih boja, a završna obrada daje prozračan, sanjiv efekat manikiru. Sada, hashtag #airbrushnails ima preko 211 miliona pregleda na TikToku.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lauren ✨ (@lolo.nailedit)

Pročitajte i ovo: Otkrivamo kakve obrve će biti najveći trend u 2024 – i sigurni smo da ćete se iznenaditi

Naslovna fotografija: instagram.com/sofiarichiegcloset

Božica Luković

Comments