Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Red Bull Collective Art  se zasniva na tehnici ‘Cadavre exquís’ i dovodi je u digitalno doba.

Cadavre exquís je kolaboraciona tehnika prvi put upotrebljena od strane nadrealista još davne 1925. godine. To je metod kojim se više nepovezanih reči ili slika povezuje u jednu celinu. Učesnici postepeno doprinose tako što vide samo kraj rada umetnika pre njih i na osnovu toga kreiraju svoj deo ili poštovanjem određenog pravila kako bi svi doprineli stvaranju jednog kolektivnog umetničkog dela.

U periodu od dve nedelje Red Bull Collective Art će objediniti ljude širom sveta u ovom kreativnom procesu stvarajući jedno nenadmašno umetničko delo na internacionalnom nivou.

Red Bull Collective Art je otvoren za sve, od dizajnera i umetnika preko fotografa i publicista –  bitno je samo da ih povezuje zajednički cilj – da kreiraju nešto i podele to sa svetom. Kroz ovaj projekat Red Bull u saradnji sa Adobe-om pruža talentovanim pojedincima šansu da učestvuju u kreiranju nečega što bi moglo postati najveće i najraznolikije umetničko delo na svetu.

Untitled3 Najveći međunarodni Red Bull umetnički projekat u istoriji

Hiljade umetnika na jednom mestu

Kako funkcioniše?

Centar projekta Red Bull Collecitve Art je web stranica. To je alatka za pretraživanje i interakciju sa inspirativnim umetničkim delima i njihovim stvaraocima širom sveta.

Korisnik se registruje online i ima priliku da izabere termin za učestvovanje. Jednostavno preuzima obrazac i uz pomoć bilo koje tehnike i stila radi na slici. Po završetku kači svoj rad koji se onda pridružuje celokupnom delu. Sajt će omogućiti globalnu interakciju ljudi tokom projekta.

Sa aktivacijom u 85 zemalja, Red Bull Collective Art će postati unikatno kolaboraciono umetničko delo, napravljeno u potpunosti digitalnim putem i viđeno od strane publike širom sveta.

Editors choice