U zemlji u kojoj je 50% mladih nezaposleno i mašta o državnom poslu, još 2010. godine isplivava grupa pojedinaca koja ulazi u preduzetništvo okrenuto globalnom tržištu. Danas STARTIT iza sebe ima više od 100 obuka i konferencija za tehnološke preduzetnike, kroz koje je prošlo više od 12.000 ljudi. U okviru njega pokrenuto je i 40 tehnoloških kompanija, koje zapošljavaju više od 100 osoba, a sakupljeno je i više dva miliona evra investicija.

Sa velikim zadovoljstvom pozivamo vas na svečano otvaranje najvećeg domaćeg startap događaja ove godine pod nazivom “Start Srbija – Znam da možemo” u subotu, 16. maja u 12 časova u velikoj sali Doma omladine.

Tim povodom, od organizatora, predstavnika Startit-a, organizacije koja je lansirala domaću startap scenu pre tačno pet godina i stvorila osnove da se u Srbiji kreira i razvija tehnološki ekosistem, dobićete sve detaljne informacije o rezultatima koje su ostvarili do sada, zatim analizu domaće startap scene, kao i informacije o planovima za naredni period.

Screen Shot 2015 05 11 at 11.21.55 AM Najveći startap događaj u zemlji – Start Srbija – Znam da možemo

Startit je organizacija koja okuplja tehnološke preduzetnike u zemlji. Osim toga što uzima vrlo aktivnu ulogu u pružanju podrške i edukacije preduzetnicima u IT industriji, kroz brojne programe, poput Startap Akademije, Startit Festa, ios Akademije, portala Startit.rs, ova organizacija ulaže i značajne napore u privlačenje investicija za svoje timove, o čemu svedoče i ostvareni rezultati.

“Start Srbija – Znam da možemo” je finale akcije “Znam da možemo” u koju su se na društvenim medijima uključili brojni uspešni domaći preduzetnici, sa ciljem da pozitivnim, interesantnim pričama, motivišu mlade da pokrenu svoju karijeru i biznis, pomognu da ove priče stignu u medije i među ključne ljude koji mogu da podrže razvoj preduzetništva na različite načine.

Comments