Za one koji radije ne bi nosili krem blejzer i druge komade svetlih boja, pretpostavljamo da će biti oduševljeni  komadima jarkih boja koje su moderne i ovog proleća. Bilo da nosite suknje koje padaju ili oversize džempere, njihovo novo izdanje će vas oduševiti – ovi, na prvi pogled, jednostavni komadi postaju tako jedinstveni i odvažni zahvaljujući kombinaciji sledećih boja: plava i tamno zelena, boja limuna i izrazito roze/ciklama, tirkizna i narandžasta. I mi jedva čekamo da nosimo jarki roze džemper i da ga kombinujemo sa ostalim komadima koje imamo u garderoberu!

Zahvaljujući uticaju londonskih dizajnera romantičan, razbarušen ili “preteran” stil i izgled haljina je postao komad koji obavezno morate posedovati u svom garderoberu. Već smo primetile da žene dolaze na revije u skupocenim, pufnastim haljinama od tila, ali i u onim jednostavnijim verzijama – u crnoj ili beloj boji. Ono što se ističe je način na koji su  žene kombinovale ove komade: sa čizmama ili patikama, čak i visokim potpeticama.

Upečatljiva dugmad, bodlje, karirani print, teške čizme poput martinki predstavljaju povratak sedamdesetih i osamdesetih godina, ali ne znači da je to i povratak punk stila. Ovakvi detalji koji će dominirati  odevnim komadom, kombinovani su sa modernim načinom krojenja odeće, tako da ćete to nositi čak iako vas ovakvi detalji do sada nisu privlačili. To je ono što čini modu tako zanimljivom, a možemo samo da zamislimo šta nas sve čeka do kraja 2020. i narednih godina.

Još jedan popularni komad uličnog stila oblačenja jeste šorts – i da mislimo na prave šortseve, ne one sportske ili “bajkerske”. One koje smo videli i izdvojili kao najatraktivnije i najbolje su oni čija je dužina do kolena i  koji su krojeni skoro kao “suknja-pantalone” od bogatih materijala poput kože.

Naslovna fotografija: instagram.com/thestyleoflucia

Anja Dragović

Comments