U prethodnom tekstu naveli smo deset zanosnih sportista koji su se pojavili i u modnom svetu. U ovom delu radimo isto! Oni su talentovani za sport, savršenih tela i šarmantni. Za vas – sportisti iz sveta mode! Pročitajte i uživajte!

Sportista: Tom Brejdi (Tom Brady), fudbal

Tom Brejdi Najzgodniji sportisti kao modeli (2. deo)

Radi kao maneken za UGG Australija, Under Armour

Kvorterbek Tom Brejdi je udružio snage sa proizvođačem UGG 2011, kako bi na tržište bila puštena nova muška kolekcija. Ipak, to nije bilo njegovo prvo modno angažovanje. 2007. je uradio kampanju za parfem “Stetson”, a 2010. je postao zaštitno lice Under Armour-a. Brejdija je možda zaintrigirala moda zbog njegove supruge, manekenke Žizel Bundšen (Giselle Bundchen). Takođe se pojavio na više naslovnica, uključujući “GQ”, “Esquire”, “VMan”, i “Details” 2007. i 2009. godine.

Sportista: Endi Rodik (Andy Roddick), tenis

Endi Rodik Najzgodniji sportisti kao modeli (2. deo)

Radi kao maneken za Lacoste

Pošto je raskinuo ugovor sa Reebok-om 2005, Endi Rodik je angažovan od strane francuske kompanije kada su se probijali na američko tržište. Rodik je otada sastavni deo brenda, lansirao je sopstveni parfem, kao i nekoliko autentičnih kolekcija odeće.

Sportista: Načo Figueras (Nacho Figueras), polo

Načo Figueras Najzgodniji sportisti kao modeli (2. deo)

Radi kao maneken za Ralph Lauren

Nakon što se pridružio timu Ralf Lorena (Ralph Lauren) 2005, argentinski profesionalni polo igrač se pretvorio u top modela. Od tada predstavlja Ralph Lauren u mnogim segmentima, uključujući liniju parfema.

Sportista: Fredrik Jungberg (Fredrik Ljungberg), fudbal

Fredrik Jungberg Najzgodniji sportisti kao modeli (2. deo)

Radi kao maneken za Calvin Klein

Šveđanin Fredrik Jungberg je pozajmio svoj lik jednoj od najuspešnijih svetskih kampanja Calvin Klein, ali mu se nije sviđala prevelika popularnost koju je stekao. “Otišao bih u noćni klub i uskoro bih bio okružen desetinama devojaka.”, izjavio je za britanski “Huffington Post”.

Sportista: Patrik Pet Rafter (Patrick Pet Rafter), tenis

Patrik Pet Rafter Najzgodniji sportisti kao modeli (2. deo)

Radi kao maneken za Bonds

Pet Rafter je pobednik U.S. Open-a 1997 godine, i tako je postao prvi Australijanac koji je osvojio ovaj turnir od 1973. Samo četiri godine kasnije se povukao iz tenisa i postao zaštitno lice australijskog proizvođača odeće Bonds.

Sportista: Dejvid Bekam (David Beckham), fudbal

Dejvid Bekam Najzgodniji sportisti kao modeli (2. deo)

Radi kao maneken za Emporio Armani, H&M, Breitling, Adidas

Engleski fudbalski ljubimac Dejvid Bekam stao je pred reflektore kamera prvo zbog svog medijski propraćenog braka sa Viktorijom Bekam (Victoria Beckham), jednom od pevačica iz muzičkog sastava Spice Girls, zatim je usledio ugovor sa Adidas-om, ali je tek 2007, kada je potpisao ugovor sa uticajnim Armani-em, postao pravi maneken, a uskoro i modna ikona.

Dejvid je nastavio svoj modni put saradnjom sa H&M-om i reklamama za Breitling skupocene satove. Njegov sin Romeo (Romeo) je takođe krenuo očevim stopama, pošto je već kao desetogodišnjak promovisao Burberry.

Sportista: Den Obrajen (Dan O’Brien), desetoboj

Den Obrajen Najzgodniji sportisti kao modeli (2. deo)

Radi kao maneken za Versace, Ray Ban, Ralph Lauren

Nakon što je 1996. osvojio zlatnu olimpijsku medalju u desetoboju, američki sportista Den Obrajen je proslavio tako što je završio modnu kampanju za Versace. Pre toga je učestvovao u promociji Reebok-a, i tako stekao popularnost. Takođe je bio model za kuće Ray Ban i Ralph Lauren.

Sportista: Majkl Džordan (Michael Jordan), košarka

Majkl Džordan Najzgodniji sportisti kao modeli (2. deo)

Radi kao maneken za Nike

Njegovo veličanstvo kralj košarke, postao je zaštitno ime za Hanes 1989, još dok je bio aktivni košarkaš u univerzitetskom timu u Severnoj Karolini i nastavio je da se bavi manekenstvom promovišući kolekciju odeće tog proizvođača.

Sportista: Tom Hintnaus (Tomas Hintnaus), skok motkom

Tom Hintnaus Najzgodniji sportisti kao modeli (2. deo)

Radi kao maneken za Calvin Klein, Banana Republic, Abercrombie + Fitch

Brazilac Tom Hintnaus je osvanuo na bilbordima na Tajms Skveru 1983. samo u donjem vešu. Ta reklama je bila aktuelna tokom sedam meseci i ubrzo je olimpijski sportista u disciplini skok motkom postao modna ikona. Američki časopisi o fotografiji su njegov lik svrstali među “Deset fotografija koje su promenile Ameriku” (muškarac kao seksualni objekat u reklamnim kampanjama).

Hintnaus je kasnije izjavio za “Los Angeles Times: “Toliko sam se trudio da steknem slavu kao najbolji skakač s motkom, a na kraju sam postao poznat jer sam obukao bokserice.”

Sportista: Džim Palmer (Jim Palmer), bejzbol

Džim Palmer Najzgodniji sportisti kao modeli (2. deo)

Radi kao maneken za Jockey

Jedan od prvih profesionalnih bejzbol igrača koji se obnažio bio je slavni Džim Palmer, koji je bio deo tima Baltimor Oriols, tokom šezdesetih i sedamdesetih. Najzapaženije angažovanje je bilo promovisanje bikini donjeg veša, koje je ujedno predstavljalo najprovokativniju kolekciju odeće Jockey. Lepši pol je poludeo za Palmerom u to vreme i čekale su ga u redovima kako bi dobile njegov potpis na posterima (ili na svom primerku donjeg veša).

I, ko je vaš idol?


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments