Nakit je često simbol materijalnog statusa, pripadnosti određenoj kulturi, potkulturi, ukras koji odražava lični ukus ili ukus trenutnih modnih trendova. Nakit je neizostavan koliko i neki odijevni predmet, pa stoga treba pažljivo da biramo kakav ćemo i kako da nosimo. Rijetko ostaje neprimijećen i upotpunjava svaku našu odijevnu kombinaciju.

Po pitanju nakita, trendovi se mijenjaju svake sezone, a da biste i ove godine zablistali predlažemo vam nekoliko vrsta koje će svaku odijevnu kombinaciju učiniti modernom i zanimljivom.

Ogrlice

Dužina ogrlica se sve više smanjivala u nekoliko proteklih sezona. Sada su ogrlice koje stoje tik uz vrat jedan od najvećih trendova. Ono što je veoma bitno prilikom postizanja pravog efekta jeste da je ogrlica masivna i efektna. One tanke pripijene uz vrat ostavite za tematske žurke inspirisane devedesetim.

Slika 183 Nakit koji ćemo nositi ove sezone

Masivne ogrlice koje idu uz vrat su veoma efektne

XXL

Prilikom biranja nakita ove sezone, obratite pažnju na one najveće komade. Ovaj trend ne zaobilazi modne piste već neko vrijeme, a brzo je prihvaćen i na ulici uz opuštenu garderobu. Dakle, bilo da se radi o koktel haljini, košulji ili majici sa farmericama, ogromne minđuše ili ogrlica biće pun pogodak!

Slika 262 Nakit koji ćemo nositi ove sezone

Glomazna narukvica, prsten ili ogrlica – ne možete pogriješiti

Efektne naušnice

Masivne naušnice inspirisane baroknim stilom, sa mnogo kamenčića, takozvanog “luster” oblika nešto su što ne smijete propustiti! Raskošne i veoma efektne, same pričaju priču. Dovoljno je samo da ih stavite.

Slika 348 Nakit koji ćemo nositi ove sezone

Trend sa modnih pista i crvenog tepiha prihvatile su mnoge dame

Privjesci sa resom

Prije nekoliko sezona, naušnice sa resama bile su pravi hit, a sada su to duge ogrlice sa privjeskom u obliku rese. Dajte svom izgledu dašak sedamdesetih godina i neka vam inspiracija bude Yves Saint Laurent.

Slika 443 Nakit koji ćemo nositi ove sezone

Pomalo retro, duga ogrlica sa resom je idealna za one koji njeguju opušten stil

Narukvice koje podsjećaju na manžetne

Hermes, Fendi i Missoni su nam predstavili trend širokih kožnih narukvica raznih boja i dezena. Ima ih svaka modna blogerka, a mi predlažemo da nabavite jednu jer se odlično uklapa uz skoro sve. Možete je nositi svaki dan, uz druge narukvice ili sat.

Slika 532 Nakit koji ćemo nositi ove sezone

Ove narukvice se uglavnom kombinuju sa drugim različitog dizajna

Motivi životinja

Lisica, vuk, sova, mačka… Sigurno ste već primijetili koliko je nakita sa ovim motivima u ponudi. Iako ovakav nakit kombinovan sa drugim ukrasima može djelovati napadno, za ovaj stil ne važi pravilo da je manje više. Zato nabavite sebi jedan primjerak i budite slobodni i kreativni!

Slika 624 Nakit koji ćemo nositi ove sezone

Sa ovako neobičnim detaljem sigurno ćete privući pažnju

Izvor fotografija: weheartit.com


Kristina Pantelić je studentkinja novinarstva koja vjeruje u moć univerzuma i misli. Uživa u slatkišima, čaju, čitanju blogova i nikako joj ne ide pisanje o sebi u trećem licu.

Comments