Nema sumnje da ishrana utiče na to kako izgledamo i kako se osećamo. Različite “anti-aging” metode dovedene su maltene do savršenstva; počev od toga kako izgleda naša koža, da li nam kosa sija, koliko opada, a zatim i kako se osećamo, pa i koliki će nam biti životni vek – svi želimo da što duže sačuvamo vitalnost i izgledamo mlađe.

Hrana kao faktor nije jedina bitna naravno, ali jeste neizostavni deo jednačine zvane “mladalački izgled”. Sat ne možemo zaustaviti, ali ako si se ikada zapitala kako zvezde poput Hali Beri (koja ima 50 godina) ili Dženifer Lopez (47), izgledaju kao da su u ranim tridesetim – odgovor je zapravo jednostavan: ove dame paze kako se hrane, vežbaju i piju puno tečnosti.

Merkator 31 12 namirnica koje čine da izgledaš 10 godina mlađe

Zato smo ti pripremili mali vodič kroz zdrave namirnice do kojih možeš brzo i lako doći na odeljenju zdrave hrane u Mercator hipermarketu. Sve što je potrebno jeste da ih uvrstiš u svoj nedeljni jelovnik, da ih konzumiraš što češće i uživaš u pogodnostima koje pružaju – prve efekte ćeš videti toliko brzo da ćeš biti vrlo iznenađena!

Kokosovo ulje i kokosov protein

Sigurno si već čula dosta toga o neverovatnim benefitima koje kosi i koži pruža kokosovo ulje – mnoge žene ga čak koriste i umesto kreme za telo, a i glavni je sastojak mnogih prirodnih DIY maski. Osim toga, kokosovo ulje ima zaista magične efekte na telo i kada se konzumira. Samo jedna kašičica ulja dnevnopomaže telu da bolje vari hranu, uništava štetne bakterije digestivnog trakta i ubrzava metabolizam. Zdrave masne kiseline koje se nalaze u kokosovom ulju hrane kožu iznutra i čine je sjajnijom, elastičnijom, te samim tim i lepšom!

Merkator 4 12 namirnica koje čine da izgledaš 10 godina mlađe

Kokosov protein možeš koristiti kako bi napravila ukusne kolačiće od organskih namirnica, koje možeš jesti za doručak ili užinu, a koji ubrzavaju metabolizam i čine da sagorevaš kalorije, dok te istovremeno drže sitom. Zvuči savršeno zar ne?

Merkator 9 12 namirnica koje čine da izgledaš 10 godina mlađe

Čija seme

Da li si znala da čija seme sadrži čak pet puta više kalcijuma od mleka, sedam puta više vitamina C od pomorandži, tri puta više gvožđa od spanaća, dva puta više kalijuma od banana i osam puta više omega 3 masnih kiselina od lososa!

Merkator 7 12 namirnica koje čine da izgledaš 10 godina mlađe

Super semenke?! O, da! Čija seme kao superhrana održava zdrav nivo šećera u krvi, smanjuje bolove u zglobovima, pospešuje dobro varenje, štiti od raka, čini da kosa, koža i nokti budu zdravi i čisti telo od toksina. Dovoljno razloga da koliko danas kupiš ove magične semenke!

Comments