Možeš mnogo da učiniš za svoju lepotu, za svežinu kože i mladalački izgled prosto tako što ćeš pravilno birati hranu – onu koja daje dovoljno energije, hidrira i hrani tvoju kožu, kosti i muskulaturu. Mladalački izgled je izgled odmorne, sveže, energične žene, koja je dobro raspoložena i zdrava. Ove namirnice su pravi izbor.

Kafa

Tvoj omiljeni napitak, deo tvog jutarnjeg rituala i način da započneš dan, ili da uzmeš pauzu i opustiš se prvi je na listi, možeš da odahneš. Osim što je čisto uživanje, kafa ima svojstva koja štite od melanoma.

Lubenica

Sezona lubenica još uvek traje i možeš da uživaš u ovom sočnom voću koje osim dobrog ukusa i dijetetskih prednosti sadrži antioksidant likopen, koji daje crvenu boju voću i povrću i pomaže u zaštiti od UV zračenja, kome je tvoja koža izložena čak i kad samo hodaš par desetina metara, od stanice ili parkinga do posla. Lubenica ima 40 odsto više fitoelemenata od paradajza (kome isti antioksidant daje crvenu boju) i leti je možeš jesti kao salatu – i onako spada u povrće.

Nar

Seme ovog čudotvornog voća puno je antioksidanata, kao što je vitamin C, koji neutrališe slobodne radikale, sprečava suvoću kože i pojavu bora. Nar takođe podstiče proizvodnju kolagena i podstiče oporavak kože izložene preteranom sunčanju.

koza 3 Namirnice od kojih ćeš izgledati mlađe
Comments