Različite vrste maski od prirodnih sastojaka su apsolutni hit u beauty industriji, a maska od uglja je jedan od najefektnijih tretmana koji sebi možete priuštiti u kućnoj radinosti. Kada se koristi na pravi način, ova maska može veoma uspešno da prečisti zapušene pore, eliminiše mitisere i ukloni višak ulja sa kože, ublažavajući postojeće upalne procese. Poznati dermatolozi i kozmetičari koji se brinu o nekim od najvećih zvezda današnjice preporučuju korišćenje ove maske makar jednom nedeljno u cilju održavanja besprekornog tena, a najbolja stvar je što je možete napraviti potpuno sami, kod kuće, i imaće isti učinak kao i one koje možete kupiti u drogeriji.

Maske od uglja nisu nikakav novi izum, a u svrhe ulepšavanja koristi se već godinama. Aktivni ugalj, koji je ključna komponenta u ovim maskama, dugi niz godina se koristi i u medicinskim tretmanima, a istraživanja su pokazala da je siguran i povoljan izbor koji će u potpunosti promeniti vašu beaty rutinu.

Kada se aplicira direktno na kožu, ugalj izvlači sve bakterije, nečistoće, hemikalije i ulja iz pora na površinu kože, sprečavajući njihov ulazak u krvotok. Zahvaljujući aktivnom uglju koji veoma lako upija sve, toksične supstance se vezuju za njega i uklanjaju sa kože kada sperete masku sa lica.

Comments