Mnogi veruju da su aktivnosti odmaranja vreme kada se treba opustiti i zabaviti i pratiti sve što vam srce želi. Međutim, prepun raspored može da poremeti sve, pa zaboravimo da se odmorimo. Ono što morate da znate je da će previše rada, tj. previše umora, na kraju rezultirati potpunim padom imunog sistema, pregorećete, pa to neće biti dobro ni za vaše zdravlje, ni za kasniji učinak u firmi.

Stoga, odmor mora da bude vreme kada punite baterije. Čak i oni koji obožavaju da rade priznaju da maltretiranje sebe ne vodi ničemu. Dakle, umesto što ćete rokovnik poneti sa sobom na odmor, ono što treba da uradite je sledeće:

Introspekcija.

Provođenje vremena nasamo je suštinsko za mentalno podmlađivanje. Međutim, proces introspekcije ne mora da bude izolovan. Može da bude povezan sa bilo čim što volite da radite. Od čitanja, slušanja muzike, gledanja filmova, do dobre šolje kafe.

Svideće ti se i ovaj tekst.

s. Napunite baterije u slobodno vreme

Ostavite posao na poslu da biste mogli da se odmorite

Produktivnost odmaranja zavisi od vašeg zadovoljstva radnim danom.

Završite dan nekim dostignućem. Ovo će pojačati kvalitet relaksacije, i pomoći će vam da jedva čekate da se vratite poslu. Ako ste došli do vrhunca rešavanja problema, zabeležite to. Ova priprema će vam dobro doći kada odete na pauzu za ručak.

Duga pauza.

Lične veze često pate zbog previše posla. Zar je to cena uspeha? Najbolji način da sredite ovaj problem je da efikasno radite tokom cele godine kako biste mogli svi zajedno da odete na odmor.

Opuštanje znači da odvojite vreme za sebe i stvari koje volite, ali isto znači da izbegavate poriv da odmor pretvorite u vojnički kamp rada!


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

 

Comments