Koga bismo drugog mogli da pitamo kako je najbolje postići ovakav makeup nego upravo šminkera poznate pevačice. Profesionalni šminker Majkl Ešton koji već devet godina sarađuje sa Adel kaže da je najčešće pitanje koje je dobijao od žena upravo to kako da se našminkaju kao Adel. On takođe navodi kako bi to moglo da potraje u nekoliko koraka, kao i nekoliko pokušaja jer nije lako uspeti iz prve, ali da će krajnji rezultat definitivno biti vredan i vremena i truda.

Pored objašnjenja kako da “iskopirate” ovakvu šminku Majkl je morao da kaže i da je šminkanje Adel lako jer njene lepe crte lica čine da svaki makeup izgleda još bolje.

Za početak najvažnije da negujete kožu svog lica i da je dobro očistite i pripremite za šminku. Nakon čišćenja Majkl aplicira adekvatnu podlogu koja svakom tenu daje taj savršeno blistav ten. Jako je važno da stavite dobru podlogu na kapke koje žene često zanemaruju i nakon pudera odmah nanose senku. Međutim kako bi šminka bila postojana jako je važno da pre nanošenja ajlajnera nanesite podlogu. Nakon podloge nanesite malo sjajne senke u neutralnoj nijansi. Ajlajner nanosi isključivo tankom četkicom te i vi nabavite sav pribor koji vam je potreban. Crtu uz kapak najpre izvlači u najtanjem mogućem sloju a onda malo po malo podebljava. Uvek kreće sa iscrtavanjem od polovine kapka, pa se nakon toga vraća na unutrašnji deo oka.

Adel2 Našminkajte se kao Adel (YOUTUBE)

Nakon što ste isrctali tanku liniju uz ivicu trepavica onda iscrtavanje podebljavate na spoljašnjem delu oka kako biste dobili taj famozni “mačkasti” pogled. Ponavljate identične poteze i na taj način dobijate sve deblju liniju. Ukoliko vam se ruka malo omakne i linija nije precizna uzmite štapić za uši i povucite uz samu crnu liniju kako biste definisali krajeve.

Kako biste dobili dubok i izazovan pogled kao Adel trik je u tome da stavite i veštačke trepavice, koje svaki izgled upotpunjuju. U tankom sloju takođe četkicom povucite i crtu ispod donjih trepavica, koliko samo da pojačate njihovu prirodnu liniju.

Majkl preporučuje da uvek prvo našminkate oči kako bi sve nedostatke i ostatke šminke koja je pala po obrazima lako uklonili kada nanosite puder i korektor.

Kako biste usavršili način šminkanja kao Adel odgledajte video koji će vam pomoći da svojom rutinom zaista postignete ovaj najtraženiji makeup.

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor f0tografija: www.theguardian.com, www.youtube.com

Zorana Jelenković

 

Comments