Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Nauči da se pohvališ svojim uspesima… i počni odmah

Nauči da se pohvališ svojim uspesima… i počni odmah

1/3

Priznati svoje uspehe nije tako jednostavno kako se na prvi pogled čini, iako bi trebalo da nam dođe posve prirodno. Međutim, čak i ako si generalno super samopouzdana, znaš šta si ko si i koliko vrediš, kada su poslovni uspesi u pitanju stvari postaju malo komplikovanije. Ti zapravo zaista znaš da si poslednji projekat, predavanje, istraživanje, tekst ili čime god da se baviš “pokidala”, ali to nekako postaje super jasno tek ako nam stignu potvrde od spolja.

Subjektivno, samokritičnost nekada ume da prevagne i odnese pobedu nad samopouzdanjem, a razlog možda leži i u tome što je danas, zahvaljujući hiperprodukciji, previše onih koji se mnogo hvale a uistinu malo vrede. Tako je došlo do potpunog i sasvim bizarnog preokreta gde smo odjednom preplavljeni svetom koji na društvenim mrežama, i TVu ili na radnom mestu, koji kao da neprestano uzvikuju “ja sam sjajan” bez adekvatnog iskustva ili primetnog talenta kojim bi to pokrili, dok s druge strane oni koji zaista imaju sve ono o čemu ovi prvi pričaju, ne znaju kako da se predstave i pričaju o onome što umeju i što su postigli.

Nevezano od godina, stepena iskustva, ili industrije u okviru koje rade, žene su posebno te koje se osećaju “čudno”, “blesavo”, “glupavo” kada promovišu sebe i svoja profesionalna dostignuća i ličnu korist. Čak iako uspeju da prevaziđu to, činjenica je da se svaka od nas barem u jednom trenutku tako osećala. A iskreno, kako bi i moglo biti drugačije kada se uzme u obzir da zapravo nemamo pojma kako da se pohvalimo, a još manje kako da to učinimo dobro? Razlozi variraju od toga da ne shvatamo koliko je bitno biti autoafirmativan do kompleksnih stanja gde smo u strahu od osuđivanja i toga da radimo nešto pogrešno, kao i činjenice da ma koliko da si poslovno uspešna glavno društveno pitanje je još uvek mnogo pre “da li si se udala?” i ako nisi “kad ćeš?”, pa se tako čini da svi ostali uspesi padaju u drugi plan.  Kad malo bolje porazmislim zapravo ni ne postoji adekvatan pozitivan vokabular kada su u pitanju profesionalna dostignuća, i većina nas zapravo nikada nije naučila kako da se malo i razmeće svojim vrlinama i veštinama.

bravo zena Nauči da se pohvališ svojim uspesima... i počni odmah

Editors choice