Hot topics

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Ne volite kućne poslove? Ali kad rešite da se bavite njima, ubacite se u radni mod i krenete da radite, da delujete – već se osećate smireno i stabilno. A kad završite posao, osećate se srećno i ispunjeno pri samom pogledu na gomilu opranih tanjira, prostrtog veša i reda tamo gde je do maločas sve bilo razbacano. Možda vam treba dosta da se naterate da počnete da radite nešto što generalno ne volite, ali kad se uživite i predate poslu, osećate zadovoljstvo, sreću i ispunjenost. Svaka akcija i delovanje nam donosi osećanje delotvornosti i smisla, a to je suština osećanja zadovoljstva i sreće.

Često propuštamo da registrujemo i vrednujemo to zadovoljstvo zbog delotvornog obavljanja nekog posla, jer zamišljamo da je sreća samo ono stanje euforije, preplavljenosti i oduševljenja, koje smo iskusili u posebno prijatnim i uzbudljivim trenucima. Ali sreća je mnogo više u nenametljivom uživanju u uživljavanju u onome što radimo, nego u intenzitetu utisaka i emocija koje nas preplavljuju.

Ako nismo “ovde i sada” u onome što upravo radimo, šta god to bilo, onda to ne radimo baš dobro. Svako razmišljanje nam skreće pažnju i umanjuje učinak, bilo da se radi o spremanju hrane, gledanju filma, ili seksu. Svojim izmeštanjem iz trenutka u kome se nalazimo, sebi kvarimo i ono u čemu bismo inače uživali. Dakle, nije bitno šta radimo, već koliko smo prisutni u tome, koliko pristajemo na realnost i sarađujemo sa njom.

Boravak u sadašnjem trenutku je recept za sreću i zadovoljstvo – naučno je utvrđeno.

Izvor fotografija: instagram.com/lesparisiennesdumonde

Brankica Milošević

Editors choice