Nikad nije kasno za veliko čišćenje i rasterećivanje, ali čim pređeš dvadesetu, život postaje brži, zahtevniji, kompleksniji i komplikovaniji i nailaziš na sve ozbiljnije probleme i prepreke. Počinješ da prepoznaješ potrebu da sve pojednostaviš, da učiniš sama sve što možeš da ne komplikuješ stvari dodatno, jer raste i potreba za mirom i vremenom koje ti treba za sebe. Zato počni na vreme da odbacuješ ono što je suvišno.

Vikend više nije vreme koje ćeš provesti noću u provodu, a danju u mamurluku – vikend može i konstruktivno da se isplanira i da se provede u prirodi, umesto u uništavanju jetre.

Moda je isto što i brza hrana – prestani da kupuješ moderne krpice, knjige, ukrase i da stavljaš na sebe boje koje su moderne ove sezone. Do tridesete bi već trebalo da imaš izgrađen svoj stil, da ceniš kvalitet i da poznaješ trajne vrednosti.

Potreban ti je redovan san – vreme u kome si mogla noćima da ne spavaš više od par sati i danima da jurcaš, ne samo da je prošlo, nego počinju i posledice da se pojavljuju. Zdrav san treba da ti postane prioritet u brizi o svom zdravlju.

Dovoljno si zrela da možeš da testiraš svoju odgovornost i da postigneš da ti više ni jedna kućna biljka ne uvene i ne osuši se. Staranje o biljkama – iako ih ne voliš preterano, dobra je mentalna priprema za sve druge obaveze oko nečije dobrobiti, koje će te smarati u životu.

Comments