Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

U zavisnosti od toga čime se bavite, lične i higijenske navike mogu ozbiljno da naruše vaš ugled i odnos sa kolegama. Uspavali ste se, kasnite na posao i ne stižete da obavite jutarnji ritual? Stavili ste više rumenila nego što bi trebalo? Sitnice mogu da vas odaju i prikažu kao neodgovornu ili zapuštenu osobu. Pogledajte spisak stvari koje bi trebalo da izbegavate kako biste bili jedan korak bliže uspešnoj karijeri.

Nemojte se sređivati na poslu. Svakome od nas se makar jedanput dogodilo da se uspavamo, ali friziranje na radnom mestu nikako ne bi smelo da bude navika. Šminkanje ili skidanje šminke od prošle noći za radnim stolom odaje utisak da ste neprofesionalni. Trebalo bi da imate pored sebe neseser sa neophodnim pomagalima i da ih koristite diskretno i u privatnosti.

Nanošenje previše parfema je takođe jedna od stvari koju bi trebalo da izbegavate. Svako od nas želi da miriše lepo, ali nemojte preterivati, jer time možete zadati glavobolju saradnicima u okruženju. Ukoliko smatrate neki miris lepim, ne znači da se svima dopada. U toku dana ili uveče možete se osvežiti, ali nemojte to raditi ujutru. Višak uvek možete ukloniti vlažnim peškirom ili ubrusom.

Slika 284 Navike zbog kojih možete da izgubite posao

Lepi na poslu? Da, ali ne previše...

Grickanje noktiju ili igranje sa kosom nije loša navika izgleda, već vaše ličnosti. Time stavljate do znanja da vam je dosadno, da ste nervozni ili nesigurni u sebe. Ponekad to radimo i ne znajući, ali da biste sprečili da se nađete u takvoj situaciji, vežite kosu ili nanesite lak za nokte sa gorkim ukusom.

Suprotno od šminkanja na radnom mestu jeste da se pojavite na poslu s praviše šminke ili sa šminkom koja je jaka i upadljiva. Razumemo potrebu da eksperimentišete sa raznim stilovima, ali nemojte to raditi u toku radnog vremena. Tako možete ometati druge, ili delovati nezrelo. Budite jednostavni i posebni i sigurni smo da ćete biti zapaženi.

Vodite računa o noktima, negujte ih i sređujte. Nemojte dopustiti da budu predugački ili nalakirani jakim i upadljivim bojama. Tokom nedelje držite ih po strani i nalakirane neutralnim bojama, a vikendom dajte sebi oduška i obojite ih po želji.

Aljkav izgled nikako nije poželjan. Ni na poslu, ni van njega. Ne zaboravite da šta god da radite, radite sa ljudima i preskakanje tuširanja, presvlačenja ili češljanja neće biti privlačno drugima i smatraće vas lenjom osobom.

Slika 367 Navike zbog kojih možete da izgubite posao

Unapređenje se zaslužuje radom, a ne napadnim izgledom

Još jedna od loših navika je da se bavite svojom kosom dok ste na radnom mestu… Naročito ako vam je za održavanje potrebno više proizvoda. Mirisni parfemi za kosu mogu iritirati druge, korišćenje pegle ili sličnih pomagala takođe mogu navesti druge da misle loše o vama. Frizure sa vezanom kosom ili običan “konjski rep” zaista će odraditi posao dok ne stignete u salon lepote ili kući.

Nikada, ali nikada nemojte čupkati obrve na poslu, seći nokte ili bilo šta drugo za šta znate da je poželjno i dobrodošlo samo u privatnosti. Svako od nas je nekada imao loš dan, ali ipak treba da izbegavate da se sređujete u vreme kada bi trebalo da radite. Loše navike mogu vas sprečiti da napredujete ili da imate dobar odnos sa kolegama. U toku radnog vremena trudite se da se pokažete u najboljem svetlu, a o lepoti mislite u toku slobodnog vremena.

Izvori fotografija: ellecanada.com, beauty.allwomenstalk.com, 2.bp.blogspot.com


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli nijedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Editors choice