Pronalaženje sebe i onako nije prijatan posao – na tom putu čeka te bezbroj prepreka i neugodnosti, a među njima su i one kad primetiš da se menjaš – da ti neki stari načini i modeli ponašanja, komunikacije i druženja, više ne odgovaraju, da na neke situacije i pojave reaguješ drugačije, ili više ne reaguješ – smeta ti nešto što ranije nisi promećivala, ne smeta ti nešto što ti je ranije smetalo, tolerancija ti se menja u oba smera i još se ne snalaziš baš najbolje sa tim promenama. Ovo su znaci da zapravo otkrivaš pravu sebe.

Osećaš se neprijatno u nekim društvenim situacijama

Zapravo, više te ne zanima i ne zabavlja ono što ti je ranije bilo prijatno, pa čak i uzbudljivo. Pri pomisli na veče sa prijateljima ne osećaš radost i uzbuđenje, nego dosadu i zamor. Šta se dogodilo, zašto ti njihovo društvo i uobičajeni sadržaji više nisu zabavni? Ništa se nije dogodilo njima, ali ti se menjaš. Razmisli o tome šta je ono što bi te ispunilo i zabavilo sada, koji sadržaji bi ti prijali i sa kim bi rado provodila vreme.

Menjaju se tvoji hobiji i strasti

Pokušavaš po navici da se baviš onim čime si se uvek rado bavila, ali više nemaš volje i radije bi radila nešto drugo. Možda još ne znaš šta je to drugo, pa je ovaj osećaj prilično frustrirajuć, ali ako je počelo da te zamara ono što si do sada radila sa strašću i entuzijazmom, vreme je da kreneš u potragu za onim što te ispunjava.

Više te nije strah da ne propustiš neki društveni događaj, ali te je strah od gubljenja vremena

Oslobodila si se straha od propuštanja, koji te navodio da se iscrpljuješ pokušavajući da stigneš svuda gde su te zvali i svuda gde si čula da treba da se ide, jer je kul, ili fensi, ili šta god. Sada te, međutim obuzima anksioznost pri pomisli na to da nećeš imati dovoljno vremena da izgradiš sebe koliko bi mogla, da nećeš stići da pročitaš sve knjige, obiđeš sva mesta i upoznaš sve ljude koji će oplemeniti tvoj život. Pre nego što shvatiš da se taj posao ne može ubrzati, kao što se ne može nikada ni završiti i da jedino možeš da činiš ono što možeš u trenutku u kome se nalaziš – prolazićeš kroz ovakve strepnje.

gerome viavant 217865 Ne baš prijatni znaci   da otkrivaš pravu sebe
Comments