Universal Artists Festival održava godišnje 2019 UAF muzičko takmičenje od 22. aprila do 11. avgusta 2019. za klavir, glas i gudačke instrumente u Evropi, Aziji i Severnoj Americi. UAF internacionalno takmičenje je jedno od najprestižnijih takmičenja za obećavajuće mlade talente. Cilj takmičenja je da se mladim talentima omogući šansa da nastupaju u svetskim vodećim koncertnim dvoranama, teatrima i festivalima. UAF internacionalno muzičko takmičenje će se održati u 12 gradova u Evropi, Aziji i Severnoj Americi uključujući Beograd (Srbija); Peking, Šangaj, Shenzhen, Tianjin, Shanxi, Hangzhou, Dalian, Shantou (Kina); Boston, New York, Los Angeles (U.S.A.).

Ukupna vrednost takmičenja je preko 50.000$ u celom svetu sa novčanim nagradama, mogućnostima za nastup kao i masterklasovima. Takmičenje je otvoreno za muzičare starosne dobi od 13 do 30 godina u kategorijama: glas, klavir i gudački instrumenti. Prijave podneti na zvaničnom sajtu GIPAC organizacije http://www.gipacacademy.org/uafcompetitions.html do 20. aprila 2019. godine u podne.

Aprila 22. u Gvarnerius dvorani će se održati javni nastup polufinalista za evropski region.

GIPAC sponzoriše novčane nagrade za evropski region (Beograd) 2019 UAF internacionalnog muzčkog takmičenja. GIPAC će sponzorisati prvo troje od polufinalista iz evropskog regiona, polovinu troškova do Bostona (U.S.A.) kao i smeštaj u Bostonu kako bi mogli da učestvuju u finalu koje će se održati u Bostonu.

Žiri predstavljaju jedni od najcenjenijih muzičara i predavača iz celog sveta. Žiri za evropski region 2019 UAF internacionalnog muzičkog takmičenja su:

Wanzhe Zhang (U.S.A. predsednik žirija )
Jiongtao Li (Kina )
Jasmina Trumbetaš (Srbija)
Aleksandar Nikolić (Srbija)
Ratimir Martinović (Srbija)
Nebojša Ignjatović (Srbija)​

Više informacija : http://www.gipacacademy.org/uafcompetitions.html

Global Intercultural Performing Arts Cast (GIPAC), na čijem čelu su ko-umetnički direktori: maestro Wanzhe Zhang i maestro Jean Foo, globalna je mreža koja okuplja renomirane predavače iz oblasti izvođačke umetnosti kao i institucionalne partnere u cilju stvaranja međunarodne platforme za uspešne učenike/studente muzike i izvođačke umetnosti kako bi ih pripremili i organozovali im učestvovanja na koncertnim turnejama i masterklasovima sa profersionalnom produkcijom u znamenitim koncertnim dvoranama širom sveta. GIPAC dinamični programi se fokusiraju na obrazovna, koncertna, masterklas putovanja, kulturnu razmenu i letnje festivale. GIPAC je podjednako otvoren i za izvođače i za publiku da se prijave za različite pozicije. GIPAC izvođači veoma rano stiču uspeh u njihovim muzičkim biografijama kako bi se pripremili za karijeru profesionalnih izvođača. GIPAC publika uživa u obrazovnom i kulturnom aspektu putovanja i programa za koje se prijave. GIPAC organizuje putovanja i koncerte u Severnoj Americi, Evropi, Aziji i Srednjem Istoku (www.gipac.info).

Wanzhe Zhang je koosnivač Global Intercultural Performing Arts Cast, GIPAC i jedna je od trenutno od najupečatljivijih kineskih umetnica u Americi, Evropi i Kini. Zhang je takođe predsednica Bostonske kineske muzičke asocijacije gde je posvećena kulturnoj razmeni između Istoka i Zapada. Kao aktivan izvođač na koncertima globalno ona je zajedno sa svojim suprugom Quan Yuan (violinistom Metropolitan opera orchestra) na svetskoj koncertnoj turneji x + YZ Life-long friendship u Srbiji, Grčkoj, Crnoj Gori, Americi i Kini.

Kao dugogodišnji član Tangelwood festival chorus ona redovno nastupa sa bostonskim simfonijskim orkestrom.

Njen glas se čuo dvoranama širom sveta uključujući Carnegie Hall u New York-u; Jordan Hall i John Hancock Hall i Cutler Majestic pozorištu u Bostonu; Sala Luis Galve u Španiji; Harpa Concert Hall u Irskoj, Kolarac Hall i Belgrade Philharmonic Hall u Srbiji, Pekinškoj koncertnoj dvorani, National Centre for the Performing Arts, orijentalni muzički centar u Šangaju i Xinghai koncertnoj dvorani u Kini.

Njen umetničko-izvođački izraz uključuje 5 godina vokalnih studija pod svetski priznatim tenorom Haitao Hei na centralnom konzervatorijumu muzike u Pekingu gde dobija diplomu za glasovno i opersko izvođenje.

Gospođa Zhang nastavlja svoje studije sa američkim sopranom Karen Holvik u New England Conservatorijumu muzike u Bostonu, gde dobija svoju master diplomu u oblasti umetnosti kao i diplomu za vokalno izvođenje.

Polufinale regioni i datumi:

Evropa: Beograd, Srbija, 22. april 2019 – Guarnerius dvorana

Azija: Peking, Šangaj, Shenzhen, Tianjin, Shanxi, Hangzhou, Kina, 19. maj – 30. jun 2019.  

Severna Amerika: New York, Boston, Los Angeles, U.S.A, 1 – 15. jul 2019.

Finale: ​Boston, U.S.A, 11. avgust 2019 – Brown Hall

Koncert laurata: Jordan Hall, Boston, U.S.A, 18. avgust 2019. sa International Chamber Orchestra of America

Comments