Osim istraživanja Londona, u Velikoj Britaniji ima mnogo toga što možete videti i raditi, ali biće vam potrebno neko vreme za to. Pa, ako planirate da se zadržite barem nedelju dana, možda ćete uspeti da obiđete većinu ovih lokacija.

Šetnja po Londonu

Najbolji način da obiđete London i upijete utiske, jeste da prošetate od Vestminsterske opatije i Big Bena, do Bakingemske palate, ili duž južne obale Temze do Londonskog oka (panoramske vrteške, poznate i kao Milenijumski točak). Većinu glavnih turističkih atrakcija možete videti tokom jednog dana, ako isplanirate dobru maršrutu, a onda imate još nekoliko dana da vidite još neke delove Engleske.

Tate Modern – Muzej savremene umetnosti

Najposećenija londonska atrakcija je Muzej savremene umetnosti – obilaze ga ljubitelji umetnosti, ali pored vrednih eksponata, ovde imate i fantastičan vidik – sa balkona na desetom spratu, pred vama London leži kao na dlanu.

Studio Hari Poter

Obiđite studio u kome je sniman Hari Poter, gde ćete videti poznate scenografije, rekvizite i filmsku atmosferu koja stoji iza čuvenog filmskog serijala o malom čarobnjaku.

Popijte čaj u pet

Ako niste popili tradicionalan čaj u pet, kao da niste bili u Engleskoj. Obezbedite sebi potpun doživljaj – idite u Ritz ili Savoy na popodnevni čaj.

Key Gardens

Kraljevska botanička bašta savršena je za popodnevnu šetnju. Krenite stazom Treetop, koja vas vodi na uzvišenje, odakle se prostire divan pogled na grad.

Vindzorski dvorac

Obilazak zamka Vindzor možete izvesti brodićem niz Temzu, a kad ste već tamo, u rodnom mestu kraljice, svratite na ručak u neki od lokalnih pabova.

Kembridž

Do Kembridža takođe možete doploviti, upravljajući malim čamcem sa krmom. Duž reke ima mnogo mesta na kojima možete iznajmiti čamac, ili odabrati neku plovidbenu turu.

Ashmolean muzej

U pravcu Oksforda možete da istražite Ashmolean Museum, najstariji javni muzej u Engleskoj, osnovan 1683. godine.

Destilerija džina

Britanci vole svoj džin, a o njegovoj aromi i spravljanju možete puno toga da saznate prilikom obilaska destilerije Bombay Sapphire, u Hempširu.

Ručak u Fat Duck

Masna patka – ne zvuči tako dobro kad se prevede – restoran je sa tri zvezdice u malom gradu Bray, poznatom po brojnim visoko ocenjenim restoranima. Rezervišite mesto na vreme.

Comments