Čim smo se upoznali “kliknuli” smo. Ista zanimanja. Isti smisao za humor. Javio se i onaj čudan utisak kao da si nekog upoznao u prethodnom životu. Razmenili smo brojeve telefona i priča je počela.

Svakodnevna razmena poruka. Česta viđanja. Planovi za budućnost. Bliskost se lako stiče kada nemaš ni najmanju sumnju u srcu da ćeš biti povređen, kada luckasto misliš da će nešto da traje doveka, kada se ne ustručavaš da podeliš sve što imaš – tajne, osećanja, vreme.

slika11 Neko koga sam poznavala

Dodiri se čuvaju za najdraže

Kako protiče vreme tako postajete sve prisniji i ne primećuješ sitnice koje nagoveštavaju da tu nešto ne štima. Brzo zaboravljaš na nesuglasice, rasprave, greške koje bi vas, da je bilo ko drugi u pitanju, razdvojile.

Pre ili kasnije dođe i jedna svađa koja je burnija od svih ostalih. Svađa koja sledi posle greške koja nije mogla da prođe neopaženo. Prvo razočaranje najviše boli. Lomi se besprekorna slika o voljenoj osobi poput ledenice u proleće, a šiljak kao da direktno pogađa srce. Osmeh zamenjuju suze.

slika2 Neko koga sam poznavala

Ljubav je spontana i žudi za izrazom u radosti, lepoti, istini, pa i u suzama

Pre razočaranja nije se videla stvarnost zato što su iluzije više prijale oku i srcu, a kad prestane da se idealizuje onda se tek uvidi da li je bliskost bila stvarna. Da li je ta ljubav bila iskrena. Ako jeste onda se prašta. Ako nije sledi rastanak.

U životu će se takve okolnosti ponoviti mnogo puta. Naučnici kažu da ćemo u proseku za života upoznati oko 60.000 ljudi. Neki od njih će nas očarati, a mnogi razočarati.

Bivši dečko. Najbolja drugarica. Dobar drug. Razočarali su me i više nisu deo mog života. Moje slobodno vreme, telefonski kredit i lepe reči sada trošim na druge ljude, na osobe koje me nisu povredile, bar za sada. Sa njima osećam istu bliskost, istu ljubav, ali više nisam naivna kao pre. Volim istim žarom i pored opekotina na srcu.

Posle nekog vremena nakon rastanka gube na značaju svi ti lepi trenuci koji su se delili sa nekadašnjim “najdražima”. Prazno mesto u srcu zamenjeno je osobom koja više zaslužuje da budu tu, koja te čini srećnijom, čije greške možeš lako da zanemariš.

A oni koji su nas razočarali? Oni koji su nas povredili? Oni koje nismo mogli više da volimo?
Posle nekog vremena svako od njih će postati nevažan, zaboravljen, samo još jedno lice u gomili prolaznika. Biće neko koga sam poznavala.

Katarina je polaznica naše škole web-novinarstva


Katarina Mitrović studira prirodne nauke, a slobodno vreme troši na putovanja, umetnost, fotografiju, modu, knjige, filmove i diskusiju o istima. Želi da proputuje svet, uvek bude zaljubljena i da sazna što više zanimljivih činjenica i iskusi sve što život pruža i da to podeli sa svakim ko bi je saslušao. Omiljeni citat je od Oskara Wildea: “Većina ljudi je neko drugi. Njihova mišljenja su tuđa mišljenja, njihovi su životi mimikrija, njihove strasti citati.”

Comments