#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Makeup proizvodi koji su nam neophodni ove zime!

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Za vreme relaksacije vaše celo telo se regeneriše, ali iako znate tu činjenicu, na put stane onih milion stvarčica koje su već isplanirane. Međutim, i u danima koji su pretrpani obavezama, možete da nađete način da se opustite. To su situacije koje vam ne oduzimaju vreme, a istovremeno vam nije potrebna fensi oprema. Evo o čemu je reč:

U supermarketu

Nalazite se u prodavnici gde radi samo jedna kasirka, a bar deset ljudi je ispred vas. Zvuči poznato? Nemojte da se stresirate, već iskoristite ovu situaciju najbolje moguće. Udahnite. Dubokim udasima se poboljšava cirkulacija i više kiseonika se ubacuje u organizam. Ovo pomaže vašem telu da se ponovo napuni (kao kod prazne baterije na telefonu). Pokušajte da bar pet puta duboko udahnete. Pri tome, potrudite se da to uradite pravilno, udahnite kroz nos, a izdahnite kroz usta. Nema potebe da tražite neko specijalno mesto gde ćete uraditi ovu vežbu, možete je isprobati bilo gde i videćete, osećaćete se mnogo bolje već posle par minuta.

Na poslu

Teško je rekreirati se na poslu, jer ako vas uhvate dok vežbate, možete trpeti posledice. Ipak, to ne znači da na poslu nema nikakvog načina da se opustite, jer postoje tehnike za opuštanje koje nisu toliko očigledne, tako da ih neće primetiti ni onaj ko vas posmatra. Da li provodite većinu vremena na poslu sedeći ispred kompjutera? Ukoliko je odgovor potvrdan, preporučujemo da svakih sat vremena ustanete i protegnete se. Ova vežba omogućava bolji protok krvi kroz telo, čini vas odmornijim, što vodi do bolje koncentracije i efikasnosti u obavljanju posla.

Dok ste za kancelarijskim stolom, iskoristite da na svakih pola sata zažmurite i pomerate glavu napred-nazad ili levo-desno. Ova tehnika dovodi do oslobađanja od bola u vratu, kao i do lakšeg dotoka krvi u mozak.

Ukoliko veći deo radnog vremena provodite stojeći, odvojite par puta po nekoliko minuta da se protegnete i tako sačuvajte svoju kičmu i leđne mišiće.

opustanje sl u tekstu Nekoliko načina da se opustite

Za vreme pauze iskoristite da prošetate, bar na kratko

Hodanje je tako jednostavna aktivnost koja daje neverovatne rezultate, ali pošto živimo u vreme kada svi za nečim jure i trče, retko ko koristi šetnju za opuštanje.

Maštanje

Kome ne treba da bar na kratko pobegne od stvarnog sveta? Ako vam je dan bio pun neodložnih obaveza i ako niste imali vremena za sebe, odvojite minut ili dva za sanjarenje. Pustite mašti na volju i uverite se kako stres brzo nestaje. Koje mesto ili situacija vas smiruje? Pokušajte da dočarate njegov miris, atmosferu, vetrić koji pirka.

Smeh

Smejte se, bez obzira gde ste. Čak i kad nemate razloga za to, jer je dokazano da smeh opušta i oporavlja celo telo. Ukoliko ste napolju, nasmejte se ljudima koji prolaze pored vas. Uputite osmeh i ljudima na poslu jer nećete onda samo vi da budete opušteni, već ćete i drugima poboljšati raspoloženje. Ako imate malu decu, neka vam osmeh bude na licu u svakom trenutku koji provodite sa njima. Jer, nemoguće je biti neraspoložen uz osmeh.

Imali ste težak dan? Trenutno opuštanje dolazi kroz glasan smeh. Naravno, ako vam se ovo desi, na primer, u supermarketu ili kancelariji, drugi mogu da pomisle da niste baš normalni, tako da je preporučljivo da uvek imate društvo za to.

Kada savladate ove, složićete se, jednostavne tehnike, mnogo lakše ćete, i uz manje stresa, da prevazićete teške dane pune nerviranja. I ta “nova ti” će biti zanimljivija i privlačnija svakoj okolini u kojoj se nađe.


Ivana Vuković je studentkinja ekonomije. Zaljubljena je u pisanje i voli kada njeni tekstovi govore nešto o njoj umesto nje same. Veruje da se psi i mačke mogu pomiriti rečima.

Editors choice