Roditi se bogat, znači roditi se pod srećnom zvezdom. Bogat čovek ima tendeciju da stvori još veće bogastvo, a neki od najbogatijih ljudi, nisu tek tako došli do vrha. Njihovi počeci beleže veoma teške trenutke, naporan rad, mnogo uložene energije, potrošenog vremena, žrtvovanje.

Osobine koje krase bogatog čoveka, svakako nisu samo želje i nadanja da bude sve bogatiji, nego odlučnost, istrajnost i malo sreće da prevaziđu sve okolnosti i postignu izuzetan uspeh.

Keni Trout je čovek koji danas svoje bogastvo traći na konjske trke. Njegov džep dubok je 1,7 milijardi dolara. Ipak, ova impozantna cifra bila bi samo san da se on nije potrudio.

Otac mu je bio barmen, a on je svoje studiranje finansirao iz sopstvenog budžeta. Vlasnik je telekom komunikacije Excel Communications, koju je osnovao 1988. godine.

216 Nema uspeha bez odricanja: Milijarderi koji su nekada bili siromašni

Naš sledeći milijarder je Hauard Šulc. Rođen je 1953. godine i poznati je američki biznismen.

Čovek koji je živeo u siromašnoj kući i koji je znao samo za život prekoputa ograde, na drugoj strani ulice. Jednog dana je rešio da pređe tu ogradu u nadi da će sebi i svojoj porodici pružiti bolji život. Kao što vidite, isplatilo se! Dobio je stipendiju i radio, a svoju zaradu uložio je u kupovinu kafićaStarbucks” koji danas broji nekoliko desetina hiljada prodavnica širom sveta.

316 Nema uspeha bez odricanja: Milijarderi koji su nekada bili siromašni

Kenet Langon, kao dete vodoinstalatera imao je veoma teško detinjstvo. Kako bi pomogao svojim roditeljima radio je razne poslove, ali to nije bilo dovoljno pa su pod hipoteku stavili kuću u kojoj su živeli. Danas je najpoznatiji američki biznismen i investitor, a njegovo bogastvo je u neto vrednosti od oko 2,1 milijarde dolara.

412 Nema uspeha bez odricanja: Milijarderi koji su nekada bili siromašni

Opra Vinfri je rođena u siromašnoj porodici u Misisipiju, a danas je prva Afroamerikanka koja je glavni televizijski dopisnik u državi već 19 godina. Izborila se za stipendiju i sa 19 godina počela da radi. Sve to je doprinelo da se danas nalazi na mestu na kom jeste.

58 Nema uspeha bez odricanja: Milijarderi koji su nekada bili siromašni

Šahid Kan, danas jedan od najbogatijih ljudi na svetu, a nekad perač sudova. Kad je došao u SAD da studira, ovaj čovek je pored studiranja morao da radi i druge poslove. Studirao je, a uporedo radio kao perač sudova. Danas se može pohvaliti činjenicom da je vlasnik Nacionalne fudbalske lige.

65 Nema uspeha bez odricanja: Milijarderi koji su nekada bili siromašni

Izvor fotografija: www.6yka.com , www.forbes.com, slant.investorplace.com, dealbreaker.com, www.boomsbeat.com, www.telegraph.co.uk

Violeta Stojanović

Comments