Bilo da ste savršeno izvajane figure, da ste mršave, da imate koji kilogram viška, da imate jake noge, ili široke kukove i uzak struk – mogućnost da pronađete te farmerice koje će vam savršeno stajati su gotovo nemoguće.

One neće odgovarati vašoj građi, biće vam negde uske negde široke, biće vam kratke ili dugačke – uvek će postojati neka falinka sa kojom ćete morati da se pomirite.

Pre nego što krenem u tržni centar u kupovinu farmerki uvek se pomolim bogovima mode da me blagoslove kako bih našla ono šta mi je potrebno. A verujte, ne tražim mnogo, samo da mi nisu preširoke, preuske i prekratke. Samo želim normalne farmerice građene po normalnoj osobi.

Imala sam ovakvu situaciju kojoj ni danas ne mogu da se načudim. Krupna sam, imam široke kukove i često mi farmerice budu taman u kukovima, a široke u struku. No, isprobavala sam razne vrste farmerica, obično između broja 40 i 44.

Uzela sam dva broja istog modela farmerki – 42 i 44. Probala sam prvo 42, bile su mi taman i super su stajale, ali obično volim da uzmem malo šire farmerice kako bi mi bilo udobnije. Onda sam probala broj 44 i nisam mogla da zakopčam šlic! Bile su mi preuske. A isti model je u pitanju, kako je to moguće? Mogu da stanem u 42, a ne mogu u 44.

Kupovina farmerica kod mene ume da izazove anksioznost jer imam osećaj da su brojevi sve manji i manji ili da sam ja sve veća i veća. U većinu brojeva ne mogu da uđem, a 42 i 44 su obično maksimum do kog idu najpoznatiji brendovi. Ako slučajno imate višak kilograma, gotovo je nemoguće naći odgovarajuću plus-size odeću, a ja sam tu negde na granici, pa uspem barem da nađem veličinu koja mi donekle odgovara.

Comments