Hot topics

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

1/3

Dobro, kada je bolje vreme za malo “strašnih” tema ako ne u oktobru. Znam, znam oktobar je već dovoljno strašan sama po sebi, i u jesen nam sve teško pada, melanholija na svakom koraku, pada lišće pada i rapoloženje, ali nisam mislila da pričamo na temu propalih ljubavi i ukletih odnosa i takvih strašnih tema, to su baaaš strašne teme. Nego kao, oktobar je, Noć veštica je blizu, pa zašto da ne napravimo malu turu kroz “uklete” hotele sveta. Odahnula si, je l’ da? Nisu stvarno strašne teme, bez bivših obećavam.

Jedan od razloga zašto volimo istorijske hotele, i možda ih i malo radije biramo nego supernove, jeste i taj što je obično neka urbana legenda vezana za njih, o poznatim ličnostima koje su tu bile, ili poznatim događajima i sastancima, a ima i onih koje dolaze sa spooky momentima, pa se od njih gradi pravi mali horor. Čak iako nisi fan horor filmova i ukletih kuća, priče koje prate ova mesta, njihova istorija i potencijalna možda stvarna zbivanja su svakako fascinantna i zabavna za čuti. U to ime, sledeći put kada puteš putovala razmotri ova mesta sa navodnim paranormalnim aktivnostima. Ima svega, ukleti B&B, zamak, soba iznad ubistva idealnog za Poaroa ili Holmsa. Jednom rečju… svega.

The Savoy Hotel, Musori (Indija)

Ovaj hotel u recimo gotičkom stilu je privukao mnogo pažnje i fanfara na prelazu između vekova kada je otvoren i kada je bio izuzetno popularno mesto među britanskim aristokratama. Početkom XX veka, tačnije 1911. godine, Lady Frances Garnett je pronađena otrovana u svojoj sobi. Bilo je puno pretpostavki i opcija, ali na kraju njen ubica nije nikada pronađen iako je sasvim sigurno bio neko od prisutnih u hotelu. Ova priča je dala ideju Agati Kristi za njen prvi detektivski roman, The Mysterious Affair at StylesPriča se i danas, da duh Lady Garnett šeta po sobama u potrazi za svojim ubicom.

View this post on Instagram

Do Din Ka Ghar 💖

A post shared by N•A•M (@nam_0220) on

Hotel Bela Vista, Portimão (Portugal)

Smešten na obali Algarve, ovaj boutique hotel se smatra zaposednutim od strane prethodnog vlasnika koji kao da nikada nije želeo da ga napusti, čak ni kada je umro u sobi 108. Izglednom kao viktorijanska kuća, ovaj prostor je preuređen u hotel 1930-ih, a gosti već godinama prijavljuju da čuju korake i nejasno mumlanje u blizini pomenute sobe.

Editors choice