Jedno je važno da znaš, kada te on želi, želi te celu. Želi te i sa svim onim delovima tebe koje ti smatraš nepoželjnim. I zato je vreme da i ti samu sebe sagledaš celu, a ne iz delova. Posmatraj sebe kao jedinstveno ljudsko biće na ovom svetu. Ti si fizički takva kakva jesi, ali istovremeno, ono što je na tebi privlačno nije samo to kako izgledaš, već i to kako se ponašaš, kakvi su tvoji pokreti, kako se osećaš, tvoj osmeh i reči koje izgovaraš. I ukoliko se dovoljno ohrabriš i osetiš to da si sjajna žena, koja ne samo što zaslužuje da bude voljena već je i prava “premija” za onoga ko uspe da je osvoji – znaćeš kako i da se skineš bez straha, jer ćeš zapravo već biti gola i iskrena sama sa sobom.

I veruj nam, u situaciji u kojoj se ti bez ikakvog straha skidaš, i to čak radiš na seksi i razigran način – on će se potpuno pogubiti i neće ni primetiti ništa sem celokupne tebe. Njegova želja će čak još više porasti onda kada shvati da ti dobro poznaješ sebe, sigurna i znaš šta želiš. A uostalom, sve i da ti je potrebno vremena da do te tačke sama sa sobom (i sa njim) dođeš, ukoliko on nema razumevanja za to i ne zna da učini da se osećaš sigurno i prijatno – on nije muškarac za tebe. Prava osoba će se fokusirati na tebe i učiniće da se osećaš željeno i dobro, i umiriće te u onim trenucima nesigurnosti.

Dakle, u čemu je stvar? U kom trenutku smo “odlučile” kolektivno, kažem kolektivno jer je ovo iskustvo koje imaju mnoge devojke, da nismo dovoljno dobre onakve kakve smo prirodno, bez odeće na sebi? Da li je to bilo duštvo koje nalazi načine da nas osuđuje i onda kada smo u mini-suknjama i onda kada smo zakopčane “do grla”? Da li su to neprijatna iskustva? Vaspitanje? Ili sve ovo spojedno u jedno? Svakako, nimalo nije lako biti žena u savremenom svetu – i zato bi baš iz revolta trebalo da volimo sebe, u inat svakome ko je ikada pokušao da nas učini malim i nesigurnim.

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Anja Đorđević

Comments