Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

1/2

Kad stavim na vagu za i protiv, prednosti i mane, sigurnost i nesigurnost, veća je gomila na onom protiv. Ali za preteže. To je suština pozitivnosti. Gomila negativnosti je uvek veća, bučnija, prljavija i upadljivija, ali pozitivnost ima veću težinu, iako ne skreće pažnju, ne nameće se, ne preliva. Zbog toga su malobrojne prednosti – samohranog majčinstva, ali i svega, ali svega ostalog u životu u čemu merite prednosti i mane – neprocenjive. Grumen zlata preteže naspram tone balege, ubeđena sam i mnogo puta sam to rekla i napisala i nastaviću da se ponavljam. Zato je jedino važno ono što je suštinski važno, a suštinski važne stvari su bezuslovne.

samohrano majčinstvo Neprocenjive prednosti samohranog majčinstva

Izvinjavam se. Čim počnem ovako da držim banku, kao da ja znam nešto što vi ne znate, setim se da to što ja verujem da je istina najvažnija, ne znači da je to opšte prepoznatljiva istina, niti da je važna ikome, osim meni. Dakle, meni je moja istina najvažnija. A vama bi trebalo da je vaša. Uopšte ne moramo imati ni dve slične istine, da bismo se složili oko suštine, jer suština nije u sadržaju koji ispunjava naša uverenja, nego u snazi uverenja. Čime pokušavam da kažem da neobično poštujem bračnu zajednicu, istrajavanje povezanosti, posvećenosti, zajedništva, sve ideale porodice u koje vi možda verujete. I da od vas tražim isto poštovanje za svoja uverenja.

I da vam nudim, ukoliko brak nije vaša religija i osećate da ste sami u svojim uverenjima, priliku da se osetite manje usamljeno.

Editors choice