Za muškarce, ona je ostvarenje svih fantazija, za žene simbol visoke mode, glamura, lepote, neukroćenog seksepila, za fotografe, kreatore, modne stručnjake – večita inspiracija. Ona hara modnim pistama, prkosi vremenu koje prolazi i zadržava titulu jedne od najlepših žena sveta.

SLIKA 135 Neprolazna lepota: Cindy Crawford

Svetska slava i neprolazna lepota

Samo ime Sindi Kraford (Cindi Crawford) nosi u sebi neku posebnu magiju. Kada je pre skoro dve decenije zakoračila na modne piste i našla se na naslovnicama svetski poznatih magazina mnogi su znali da će ova devojčica postati sinonim za lepotu, neodoljivost, magiju ostvarenja svih muških fantazija.

Baršunasta koža, duge noge, prelepa kosa i mali mladež iznad usana čine je neodoljivom. Devojka sa postera koja se našla u milionima spavaćih soba širom sveta, izazivala zavist i ljubomoru žena, mamila bezbroj muških uzdaha i dalje nosi ponosnu titulu najprivlačnije žene. Iako je već duboko zagazila u četrdesete, postala srećno udata žena i majka dvoje dece ona priznaje da i dalje dobro izleda. Svesna je da je pomisao na Sindi Kraford fantazija i nestvaran lik za mnoge, zato se i trudi da održi taj imidž. I dalje blista na naslovnicama, promoviše velike modne dizajnere, vlada scenama, poziva na mir u svetu. Podseća nas da su nega, zdrava ishrana i rekreacija, a pre svega ženstvenost i čaroban osmeh presudni za lepotu svake žene. Otkrila je tajnu večne lepote, tvrdeći da su se sve dobre navike iz mladosti isplatile.

SLIKA 225 Neprolazna lepota: Cindy Crawford

Ponosno prkosi vremenu koje prolazi

Posle reklame za Pepsi kreće njen put ka uspehu. Bila je voditeljka emisije “Kuća stila” (Home Styles) na MTV-ju, dobila je prvu filmsku ulogu u filmu “Fer igra” (Fair Game), a zatim i u filmu “Modna pista” (Catwalk), “54”, “Telohranitelji” (Bodyguards) i drugim. Blistala je na naslovnim stranama svih najpoznatijih modnih magazina, objavila tri videa sa vežbama za savršenu figuru, učestvovala u mnogim emisijama i televizijskim programima. Ono što možda niste znali jeste da njena jedanaestogodišnja ćerka sve više podseća na nju, a da Sindi priznaje da oseća izvesnu dozu ljubomore, jer kada pogleda devojčicu, pomisli na svoje mlado lice i zategnutu kožu u tom periodu.

Kruži mit da su neki muškarci sklopili šaljivi dogovor sa svojim suprugama i da imaju njihovu dozvolu da spavaju sa Sindi. To čak važi i za neke njene prijatelje. Ne plaši je činjenica da je predmet požude mnogih, ali joj je čudno kada se nemali broj njih pojavi sa pohabanim, starim listovima njenih fotografija i traži autogram. Kaže da ne želi ni da pomišlja gde su sve bile te stranice. Svom mužu se dopada i bez šminke, samo u farmericama i majici. Pored brojnih poslovnih obaveza, najlepše trenutke uspeva da odvoji za šetnju u prirodi sa porodicom.

Sindi nije bila samo supermodel, već kraljica mode, jedina, prava, neprolazna lepotica. Uz savršene mere i najpopularniji mladež na svetu bila je i ostaće fenomen, sinonim seksepila i zavodljivosti. Neodoljivost njene pojave i neprolazna lepota ostaće zapamćeni, a Sindi će i dalje ostavljati divljenje, požudu, zavist iza sebe.


Jelena Šipčić studira novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Obožava modu i voli da piše o njoj. Čvrsto veruje da će jednog dana postati uspešna novinarka.

Comments