Nisu samo kvaliteti ono što se računa, mane i nesavršenosti takođe predstavljaju deo svačijeg šarma, i to značajan deo. Astrologija prepoznaje specifične karakteristike svakog znaka – uključujući i one nesavršenosti zbog kojih ste simpatični, dragi i posebni. 

Ovan 

Naivnost 

Ovnovi su tvrdoglavi, snažni i volja im je nesalomiva – ali zato poseduju naivnu prirodu i dečje čuđenje. Uz tu simpatičnu detinju osobinu ide i radoznalost, zbog koje su Ovnovi strastveno posvećeni svemu čime se bave – oni vole da uče i saznaju nove stvari. Zbog toga ih njihovi partneri najviše vole – jer su beskrajno zainteresovani i angažovani, vrlo inteligentni i stalno oduševljeni i začuđeni. 

Bik 

Kontradikcija 

Bikovi žele da zadive i impresioniraju druge, ali još više žele da budu voljeni zbog toga što su takvi kakvi su. Govore da vole da budu sami, ali najbolje se osećaju u društvu ljudi koje vole. Pokušavaju da budu zadovoljni svojim životom, ali stalno rade na tome da ga poboljšaju. Ne znate šta možete očekivati od Bika, a oni koji ih poznaju, najviše ih vole upravo zbog toga što znaju da budu tako kontradiktorni i nepredvidivi. 

Blizanci 

Obilje želja

Blizanci stalno za nečim žude, razapeti između dve strane svoje ličnosti. I ponekad su njihove žudnje suprotstavljene, pa su kotradiktorni kao Bikovi, želeći istovremeno da pronađu mir i stabilnost, i da doživljavaju nezaboravna uzbuđenja. Zbog toga se Blizanci često preopterećuju i preuzimaju na sebe više nego što mogu, nastojeći da ostvare svoje želje. U tom naporu, često deluju kao sebičnjaci, dok su zapravo idealisti i obrnuto – a njihovi bližnji stalno nastoje da ih iznova razumeju i uvek bivaju iznenađeni. 

Rak 

Defanzivnost 

Rakove je lako isprovocirati, a to može dovesti do defanzivnog ponašanja – oni ne žele da se sukobljavaju i pokušavaju humorom da se izbore sa situacijom, ali ne mogu da promene to kako se osećaju. Njihove šale umeju da budu gorke i cinične, a primedbe sitničave i zajedljive – Rakovi svoja suzdržana osećanja izražavaju pasivnom agresijom, nastojeći da se odbrane i da pri tome ne pokažu svoju ranjivost. Ovo nije prijatna osobina, nikako, ali gledajući ih kako se upinju, njihovi bližnji dobijaju želju da se i sami više potrude, samo da se njihov Rak ne bi toliko kidao. 

Lav

Unutrašnja glad

Kada Lavovi nešto žele, oni to žele celim srcem i dušom. Oni “skaču” od strasti do strasti i jednako energije će ulagati u poslovne poduhvate, hobije, ili vezu sa osobom do koje im je stalo. Lavovi sve shvataju ozbiljno i spremni su da daju sve od sebe da bi ostvarili svoje snove. Kada nešto stvarno žele, ne odustaju, ne žele da se odreknu svojih želja i snova, makar zbog toga delovali ludo i tvrdoglavo, a to je jedna od njihovih najprivlačnijih osobina, ta sposobnost posvećivanja. 

Devica 

Osetljivost

Device žive iza zidova i štitova, jer su zapravo preosetljive (skoro kao Ribe). Veoma im je stalo do toga šta drugi misle o njima i kako procenjuju njihovu vrednost, pa su vrlo osetljive na kritike, ali isto su tako osetljive i na potrebe drugih ljudi. Device uvek čine sve što mogu da bi ostale u dobrim odnosima sa svima koji su im važni i učiniće sve da pomognu nekome ko je u nevolji i bolu. Iako su Device ponekad paranoične i zadrte, njihova meka srca ih čine veoma prijantim i simpatičnim. 

Comments