Bojan Petković a.k.a Boyant je dvadesetčetvorogodišnji reper, tekstopisac i producent rođen u Beogradu, a trenutno živi i radi u Njujorku. Svoje prve tekstove i singlove kreirao je sa nepunih 15  godina i od tada se kontinuirano bavi muzikom, ali i muzičkim biznisom. Kao pripadnik mlađe generacije, svoj muzički izraz bazirao je na Hip-Hop/R’n’B zvuku, koji je poslednjih decenija u ekspanziji, zahvaljujući čemu je postao deo mainstream scene, ali i koji je verifikovan i kao zvanični muzički žanr. Boyant je u nekoliko navrata tokom studentskih dana odlazio u Njujork gde je intenzivno sarađivao sa brojnim muzičkim imenima.

Ipak, od trenutka kada je taj grad postao njegovo stalno prebivalište, uspostavlja kontakt sa čuvenim producentom Bojanom Dugićem koji je “naše gore list”, ali koji već duže vreme živi i radi u Njujorku te potpisuje neke od najvećih svetskih hit singlova i sarađuje sa imenima poput Beyonce, Jay-Z, 50 Cent, Eminem, Snoop Dogg, Sting, Shakira i Britney Spears. Treba svakako napomenuti da je Bojan Dugić za svoj rad nagrađen i sa čak četiri prestižne muzičke Grammy nagrade.

236610030 Nešto sasvim novo: Boyant feat. Kari Bel i hit singl Gimme more

Dvadesetčetvorogodišnji reper, tekstopisac i producent

Singl “Gimmie more” rezultat je uspešne saradnje Boyanta sa Bojanom Dugićem i Dave Comerfordom. To je ujedno i zvanični debitanski singl kojim se Boyant prvi put samostalno predstavlja domaćoj ali i svetskoj publici. Do sada, Boyant je u našem regionu bio zapažen po gostovanju u velikom letnjem hitu iz 2012. godine – “Moje leto” grupe In Vivo. Zvanični spot za ovu pesmu je na YouTube kanalu imao preko 30,000, 000 pregleda!

Ipak, ovog leta Boyant nam predstavlja svoj debitanski singl u kojem se kao gostujući vokal pojavljuje perspektivna američka pevačica Kari Bel (oni koji prate Hip-Hop/R’n’B scenu sigurno su zapazili ovu devojku kao glavnu akterku u spotu Chris Brown-a za njegov hit singl “Gimme That (Remix)” feat. Lil Wayne.  Singl “Gimme more” sniman je u čuvenom njujorškom MSR studiju i žanrovski se može svrstati u Hip-Hop/R’n’B zvuk mada sam izvođač ističe da pesma zapravo pripada Hip-Pop zvuku, koji je svojevrsna fuzija ta dva žanra.

boyant Nešto sasvim novo: Boyant feat. Kari Bel i hit singl Gimme more

Singl “Gimme more” sniman je u čuvenom njujorškom MSR studiju

Slušalački korpus (core target) singla “Gimmie more” su osobe od 18 do 25 godina starosti – prevashodno pripadnice lepšeg i nežnijeg pola. Ipak, sa ovom kompozicijom mogu se poistovetiti i muškarci od 25 do 35 godina starosti koji su se nebrojano puta u našli u situaciji koja je opisana u stihovima. Pesma “Gimmie more” govori iz prvog lica o odnosu između muškarca i žene u vremenu u kojem se nalazimo. Ideja je da se slušaocima skrene pažnja na to da materijalne stvari ne smeju da zaslepe ono što je vidljivo na prvi pogled, a to je da treba biti u vezi pre svega zbog ljubavi, što se potvrđuje i stihom “It ain’t your money I ask for when I say gimmie more”. Spot za hit singl “Gimme more” sniman je u Njujorku, a režirao ga je Marko Sovilj, talentovani fotograf, dizajner i reditelj, koji je svojim radom uveliko poznat u našoj zemlji, a trenutno svoju karijeru realizuje upravo u Njujorku.

Comments