Verujemo da su mnogi od vas zainteresovani za sve što je kreativno i sveže iz sveta koji se bavi kreiranjem toaleta za najvažniji dan u životu svake dame. Ukoliko želite da vaša venčanica bude moderna, predlažemo vam da pogledate najnoviju kolekciju za proleće 2012. u potpisu Oskara de la Rente (Oscar de la Renta).

oscar de la renta10 picnik New York Bridal Week Spring 2012: Oscar de la Renta

Na nedelji venčanja u Njujorku, sredinom aprila, svoje kreacije za proleće 2012. su pored Oskara predstavili: Vera Vang (Vera Wang), Rim Akra (Reem Acra), Marčesa (Marchesa), Pronovias (Pronovias), Monika Lilie (Monique Lhuillier), Romona Keveza (Romona Keveza) i Kerol Hana (Carol Hannah).

oscar de la renta121 picnik New York Bridal Week Spring 2012: Oscar de la Renta

Venčanice iz Oskarove kolekcije su otmene i moderne. Ukoliko bismo ih uporedili sa kreacijama drugih dizajnera, ocenili bismo ih kao nekonvencionalne. Idealne su za sve one dame koje su ekscentrične i maštovite.

oscar de la renta21 picnik New York Bridal Week Spring 2012: Oscar de la Renta

Kreacije su podrazumevale najfinije materijale, saten, til, čipku, ali i krzno. Pored tradicionalne bele, modeli su rađeni i u nežno roze i plavoj boji. Veo je često podrazumevao i šešir, inspirisan duhom renesanse, a pravo osveženje na pisti je bio upravo onaj u zelenoj nijansi. Neobičnog dizajna je bila venčanica koja je obilovala tilom, napravljena u modernom boemskom stilu.

oscar de la renta61 picnik New York Bridal Week Spring 2012: Oscar de la Renta

Podjednako zapažena je bila i venčanica u gipsy maniru. Satenske pantalone uz prsluk od krzna i sa elegantnim kaišem su kreirane za urbane mlade. Modeli obiluju elegancijom, pa tako i oni sa korsetom, mašnom na jednom ramenu, širokom satenskom trakom oko struka, suknjama koje su pratile liniju tela, ali i oni čija se od struka širila poput balske haljine. Ukrašene čipkom i vezom, venčanice su pokazale svoju vernost tradiciji.

oscar de la renta131 picnik New York Bridal Week Spring 2012: Oscar de la Renta

Modni kritičari su zaključili: Venčanice odišu glamurom i imaju umetničkog duha. Inovativne i atraktivne, Oskarove venčanice su venčanice za sva vremena.

Pogledajte kako se prave neke od pomenutih kreacija.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan najnovijim beauty trendovima i neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Comments