Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Niko se naučen nije rodio: Lekcije koje možete naučiti od nadređenog

Niko se naučen nije rodio: Lekcije koje možete naučiti od nadređenog

Kada ste deo nekog tima, čije je funkcionisanje veoma važno za napredak firme, morate raditi svi kao jedan, podržavati se  i što je najvažnije, učiti jedan od drugog. Teška srca priznajemo da šefovi znaju mnogo toga što mi ne, a uostalom iskustvo ih je naučilo da znanje treba deliti. Zato, ne budite ponosni i prihvatite činjenicu da treba učiti od onih koji posao bolje rade od vas. U svakom aspektu poslovanja ima problema. Iako se svi nekako stojički trude da svojim radom isplivaju na površinu i budu bar na pozitivnoj nuli, istina je da je svaki posao suočen sa brojnim problemima. Rame uz rame sa platom idu i nezadovoljni poslodavci, nadređeni koji uvek hoće još i vi koji mislite da ste istrošili i poslednji atom snage. Tajna je u fokusiranju isključivo na rad i na znanje koje dobijate. Onda ste svakako u dobitku, jer je znanje od neprocenjive vrednosti.

Kada dođe do neprijatnosti na poslu, najbolja stvar je staviti flaster na usta i prećutati kada vas nadređeni kritikuje i govori vam da ste određene stvari pogrešno uradili. U startu, veoma je teško kontrolisati se i sagledati situaciju realno. Sa druge strane, postoje šefovi koji prebacuju posao na vas, slabije rangirane. Čak i tada kada ste u pravu, morate biti svesni autoriteta i moći koju oni imaju.

Kada nešto ne znate, zovite stručnije u pomoć. Bolje je pitati i informisati se, nego uraditi nešto na svoju ruku. 000002773047Small Niko se naučen nije rodio: Lekcije koje možete naučiti od nadređenog Radim = pravim novac. Šta je tu pogrešno?

Šta može da pođe naopako kada radite, a pritom primate platu za ono što ste zaslužili?

Pa, može mnogo toga, a prva stvar je to da novac ne može kupiti sreću i zadovoljstvo na radnom mestu. Vi morate da radite posao sa osmehom na licu i da na kraju dana budete ponosni na sebe i na postignut učinak.

Naučite da cenite starije

Vremenom, godine i godine iskustva donose nešto što se zove poštovanje. A to se ne odnosi na druge osobe, već isključivo vas. Vi ćete zauzeti bolju poziciju, a drugi će vas gledati sa strahopoštovanjem. Da biste bili na važnoj funkciji morate biti svesni pritiska koji treba da istrpite da biste nekada i vi bili neko ko naređuje.

Savetujte se sa više osoba

Nemojte se koncentrisati isključivo na jednu osobu kojoj slepo verujete. Uvek pitajte više njih kako se određena stvar radi, a ako se odgovori poklapaju uradite na taj način. Ako se pak ne poklapaju, preostaje vam da presudite na osnovu svog znanja.

Što možeš danas, ne ostavljaj za sutra

Zlatno pravilo svih zaposlenih je da ne odlažu posao i da uvek urade onako kako im je rečeno. Ukoliko vas je šef nešto pitao ili vam ukazao na grešku, odmah ispravljajte učinjeno. Brzina je ključna stavka svih uspešnih ljudi, ali i prekretnica u ostvarivanju odličnih odnosa sa nadređenima.

Izvor fotografija: pinterest.com, business-spotlight.de


Violeta Stojanović

Editors choice